Plastic Bende logo
€ 246.351
Eindstand

Help de koala's uit de brand

Waar gaat het geld naartoe?

Doneer direct

Maak vandaag je opgehaalde geld nog over

Een gift voor SOS Koala

WWF en NPOZapp komen samen in actie voor Australië, help mee met een donatie.

Ren mee voor de jaguar

Niet alleen het bos van de koala is in gevaar, ook die van de jaguar. Per minuut worden er 30 voetbalvelden aan bos gekapt! Dit moet stoppen! Daarom komen we in actie voor de jaguar.

We beginnen tijdens Earth Hour in Utrecht met een Ranger Run in het donker, waarbij we met z’n allen 1 kilometer rennen voor de jaguar. Ren ook mee en laat je sponsoren! 

Schrijf je in
 

Kinderen halen met SOS Koala ruim 246.000 euro op

Ruim 3500 kinderen hebben gezamenlijk 246.351 euro opgehaald voor koala's en andere dieren die in Australië zijn getroffen door bosbranden. De eindstand van SOS Koala is zaterdagmorgen bekendgemaakt in het programma ZappLive.

Check wat we met het geld doen

Wat is er aan de hand

Op dit moment woeden er in Australië enorm grote branden. Huizen zijn afgebrand, heel veel wilde dieren zijn gewond, uitgedroogd of zelfs doodgegaan De koala's en andere dieren hebben onze hulp nu hard nodig. Daarom komen WWF en NPO Zapp samen in actie met Zapp Your Planet: SOS Koala.

Lees meer
 

Koala Maryanne overleefde de bosbranden

Is de koala nog te redden? Het NOS Jeugdjournaal zocht het uit!

De koala heeft onze hulp nodig

Australië staat in brand! Een gebied al bijna drie keer zo groot als Nederland is verwoest. Gewonde en uitgedroogde koala’s hebben dringend medicijnen, voedsel en water nodig. En hun leefgebied moet hersteld worden. Daarom is het Wereld Natuur Fonds samen met NPO Zapp een inzamelingsactie gestart; Zapp Your Planet: SOS KOALA. Kinderen in Nederland halen daarmee zoveel mogelijk geld op om gewonde en uitgedroogde koala’s te redden en zijn leefgebied te herstellen.