De voorlopige eindstand is bekend

Kinderen halen 145.027,91 euro op om dieren in Australië uit de brand te helpen

Zapp Your Planet: SOS Koala heeft maar liefst 145.027,91 euro opgebracht voor hulp aan koala’s en andere door bosbranden bedreigde dieren in Australië. Zappers Klaas, Saskia, Janouk en Anne-Mar maakten dat zaterdagavond bekend. Maar je kunt nog tot zaterdag 8 februari acties organiseren en via jouw actiepagina je opgehaalde geld doneren.

In een week tijd zijn duizenden kinderen in Nederland voor Zapp Your Planet in actie gekomen. 

Noodhulp en herstel
Wildlife expert Femke Hilderink coördineert de hulpactie vanuit het Nederlandse kantoor van het Wereld Natuur Fonds (WWF): “Tot nu toe is al een gebied van bijna drie keer Nederland door de vuurzee verwoest. Dankzij alle geweldige acties van kinderen in Nederland kunnen we zo’n 12.000 jonge boompjes planten zodat koala’s straks weer een thuis hebben.” Het geld wordt ook gebruikt voor acute hulp, zoals het opsporen van koala’s door een speurhondenteam en de opvang van gewonde koala’s. En WWF betaalt voedseldroppings in nationale parken voor hongerige kangoeroes en andere bedreigde dieren om te overleven tot de natuur zich herstelt.

Eucalyptusboom
Gedurende de dag zijn honderden kinderen naar Hilversum gekomen. Zij hebben met elkaar meer dan 11.000 euro gedoneerd voor de noodhulpactie. Het opgehaalde geld konden zij storten in een speciale Eucalyptusboom in de studio. Ook waren er optredens van onder andere Rolf Sanchez en Froukje. 

Challenges voor Australië
NPO Zapp stond zaterdag de hele dag in het teken van Australië. Tijdens Zapplive werd geschakeld met Australië en in de studio waren diverse gasten. Presentatoren Anne-Mar Zwart, Tim Senders en WWF-ambassadeurs Niek en Janouk waren in Amersfoort waar ze challenges deden om zo veel mogelijk geld op te halen.

Iedereen die geld heeft opgehaald: BEDANKT!
En je kunt nog tot 8 februari actievoeren voor de koala. 

Kom in actie

Je kunt nog steeds jouw actie starten. Help de koala uit de brand!

Start je actie hier