Nieuws

Rangers in het Regenwoud

Janouk gaat naar Brazilië om te zien hoe de jaguar en zijn bos worden beschermd én om haar Rangerdiploma te halen. Gaat het haar lukken?

Bekijk de serie

Hoe word je een echte Ranger? Door allerlei opdrachten leert Janouk meer over (ontbossing in) het regenwoudg en de jaguar die daar leeft én hoopt ze haar Rangerdiploma te behalen. Gaat dat lukken?

In de nieuwe serie Rangers in het Regenwoud zie je of het haar lukt. Elke week op donderdag om 16:00 zie je een nieuwe aflevering.

Aflevering 4

In de vierde en laatste aflevering komt Janouk erachter hoe WWF het bos van de jaguar beschermt én herstelt; met nieuwe bomen. Maar waar haal je een nieuwe boom vandaan? Kopen in een tuincentrum? En waarom zijn die bomen zo belangrijk? Spot ze nu toch eindelijk de jaguar? En haalt Janouk haar Rangerdiploma? Je zit het in de laatste aflevering! We zijn benieuwd wat je van de serie vindt! Laat het ons weten op social via #wwfrangers

Jaguar in beeld

Win een appelboompje

Doe mee met de prijsvraag en win je eigen appelboompje voor in je tuin! 

Wat moet je doen?

Challenge: Herken de verschillende jaguars

De verschillen tussen jaguars kun je zien door de grootte en door de vlekken (rozetten). Herken jij de verschillende jaguars?

Hoeveel jaguars zie jij?

'75% van de natuurbranden veroorzaakt door mensen'

Het aantal natuurbranden neemt wereldwijd toe. Dit jaar zijn er al 13 procent meer branden geweest dan vorig jaar. Van alle natuurbranden wereldwijd wordt 75 procent veroorzaakt door mensen, dat schrijft het Wereld Natuur Fonds in een nieuw rapport.

Meer info

Aflevering 3

Janouk gaat op zoek naar PowerPlanten, planten die een bijzondere eigenschap hebben en superbelangrijk zijn voor het bos. Zo ontdekt ze een wandelende palm! Komt ze erachter wat je moet doen als je oog in oog staat met een jaguar én gaat ze met de parkrangers op patrouille om op zoek te gaan naar stropers. Wat gaat ze tegenkomen?

Op patrouille

Aflevering 2

De volgende dag wil Janouk meteen de jungle in, maar dat kan niet zomaar. Ze moet eerst de Ranger Regels kennen. En ze ontmoet het grootste landdier van Zuid-Amerika! Spannend!

RangerRegels

Aflevering 1

Niek stuurt Janouk naar Brazilië om een echte Ranger te worden. Via opdrachten leert ze meer over het regenwoud, de dieren die er in leven en hoe deze beschermd worden. Maar hoe bereid je je eigenlijk voor op zo'n reis?

De grote reis

Speel ook DierenBingo

Janouk moet zoveel mogelijk dieren van de DierenBingo zien te spotten. Jij kunt dit ook doen. Bekijk de video en spot de dieren. Hoeveel vind jij er?

Naar de DierenBingo

Opdracht: bomen tellen

Hoeveel verschillende bomen tel jij in Nederland? Doe de opdracht

Naar de bomen-opdracht
 
Michel Gunther / WWF

Wat is het Atlantisch Regenwoud?

Het is geen beroemd gebied zoals de Amazone en er leven ook geen grote lievelingen als de koala of de tijger. Wat er wel voorkomt? Een ongekend aantal unieke diersoorten, bomen en planten. 

Wil jij ook een echte Ranger worden?

Wil jij, net als Janouk, een echte Ranger worden? Dat kan!

Samen komen we dan op voor de natuur én wilde en bedreigde dieren, zoals de jaguar, reuzenpanda, de zeeschildpad en de olifant.

Ja, ik wil Ranger worden