Hoeveel wereldbollen heb jij nodig?

Doe de test

Shutterstock

Doe de voetafdruktest

Iedereen heeft een stukje aarde nodig om te leven. Bijvoorbeeld om je voed- sel te verbouwen of om je kleding te produceren. Per persoon hebben we ongeveer 1 voetbalveld aarde beschikbaar. Maar gemiddeld gebruiken we in Nederland per persoon veel meer, zoveel zelfs, dat we eigenlijk 3,3 wereldbollen zouden moeten hebben.

Hoeveel wereldbollen hebben BN-ers nodig?

YouTuber en Instagrammer Bonnie, ook wel bekend als Boncolor, gaat in haar vlogs regelmatig met een YouTuber de kringloop in om een nieuwe outfit te scoren. Wij zijn benieuwd hoe duurzaam Bonnie is en wat ze nog beter zou kunnen doen. Daarom legden we haar de voetafdruk-test voor!

3,4 WERELDBOLLEN

"Ik zie gelukkig dat ik op veel vlakken goed bezig ben. Ik eet nooit vlees of vis, heb geen auto en scheid mijn afval. Wel zie ik dat ik bij het stukje 'Lifestyle' niet heel geweldig scoor. Dat komt denk ik omdat ik teveel nieuwe dingen koop, zoals elektrische apparaten en meubels. Qua kleding koop ik een groot gedeelte tweedehands, maar dat zou ik ook meer kunnen doen met bijvoorbeeld meubels. Leuk om wat meer te weten te komen over mijn voetafdruk en de dingen die ik al goed doe!"

Dit artikel stond ook in het magazine Ranger World. Ook ontvangen? Word dan Ranger.

Bekijk deze duurzame tips

Tanja Greve

5 tips om een natuurbeschermer op school te zijn

Ook op school kun je een echte natuurbeschermer zijn! Door bijvoorbeeld steeds een broodtrommel en een drinkfles te gebruiken. Check hier alle tips
Meer info
Troy Mayne

8x Tips om minder plastic te gebruiken

Elk uur belanden er bijna 10 zwembaden vol plastic in zee. Plastic dat niet afbreekt en daardoor wel duizenden jaren blijft ronddrijven. Dat moet stoppen
Meer info
Chris van Swaay

8x diervriendelijk tuinieren

Wil jij meer vogels en insecten in je tuin? Wij geven je 8 tuintips!
Meer info
iStock

5x duurzame kledingtips

We kopen steeds meer kleding en gebruiken het steeds korter. De kledingwinkels vernieuwen hun collecties in razend tempo en de kledingberg wordt steeds groter. Daarom 5 tips om minder kleding te kopen en weg te gooien!
Meer info