Benito: "Verandering begint bij jezelf!" Interview

Ken je Youth for Climate al? Deze organisatie voert actie voor meer aandacht voor de klimaatverandering. Benito (19 jaar) is voorzitter en vertelt waarom deze aandacht zo belangrijk is! 

Benito hield zich niet altijd al zo veel bezig met het klimaat. Benito: "Ik leerde vroeger niks over het klimaat. Maar ik hield wel heel erg van de natuur. Als kind was ik supervaak buiten. Dan ging ik met vrienden op kastanjejacht of we speelden de hele middag verstoppertje in het bos. Het zou zonde zijn als die mooie natuur verdwijnt. Daarom moet er iets veranderen."

En dat het tijd is voor verandering, dat is wel duidelijk, vindt Benito. "Je merkt dat steeds meer jongeren zich zorgen maken over hun toekomst. In de afgelopen jaren gingen jongeren massaal de straat op om hun zorgen over klimaatverandering kenbaar te maken. Zelfs jongeren van 12 jaar schreven zich in om mee te doen."

Dit kun jij doen

Wat er moet gebeuren tegen klimaatverandering? Daar is Benito duidelijk over. "Het begint bij jezelf! Als mensen zelf niet iets tegen de klimaatverandering kunnen doen, hoe kan het dan wel? Daarnaast moet duurzaam reizen aantrekkelijker worden en moet er minder staatssteun komen voor vervuilende bedrijven."

Maak jij je ook zorgen over klimaatverandering? Dan heeft Benito een tip voor je. "Uit je zorgen en laat je stem horen! Maar blijf vooral positief en blijf genieten van de natuur. Wil je meer doen? Sluit je dan aan bij Youth for Climate NL!"