Help de jaguar aan meer bos 

Staffan Widstrand / WWF

Elke twee seconden verdwijnt er een stuk bos zo groot als een voetbalveld. Daardoor verliezen wij onze frisse lucht. En veel dieren, zoals de jaguar, hun thuis. Zijn leefgebied wordt in steeds kleinere stukjes geknipt. Daardoor raakt hij afgesneden van zijn soortgenoten en wordt overleven moeilijk. Om dit te stoppen, hebben we jouw hulp nodig.

Help de jaguar aan meer bos met een eenmalige gift.

Eenmalige gift

Met het versturen van dit formulier machtig je Stichting het Wereld Natuur Fonds en je bank om éénmalig een incasso-opdracht uit te voeren.
Zijaanzicht close-up jaguar
Help
ons bossen herstellen en beschermen

Dit kunnen we doen met jouw donatie:

 • € 30,- = 10 nieuwe bomen
  Geef een boom terug aan de jaguar! We willen de kleine stukjes bos die nu zijn
  versnipperd, weer met elkaar verbinden. Waar nodig planten we bomen om het leefgebiedvan de jaguar uit te breiden. Hierdoor kunnen ze elkaar in de paartijd weer bereiken.

 • € 400,- = Een cameraval
  Waar leeft de jaguar precies? Zijn er genoeg prooidieren voor de jaguar om te overleven? Met een cameraval spotten we alle dieren in het regenwoud en weten we wat belangrijke gebieden zijn om te beschermen.

 • € 4.000, = Oerwoud-onderzoek
  We doen onderzoek in het bos waar de jaguars leven en brengen het hele gebied in kaart. Op deze manier komen we erachter welke stukken bos bedreigd worden om gekapt en verbrand te worden voor weilanden en landbouwgrond. Dan kunnen we direct actie ondernemen om dit te voorkomen! Maar we zoeken ook uit welke stukken nu het belangrijkste zijn om te erstellen en op welke manier.