Wat is er aan de hand?

Elke twee seconden verdwijnt er een stuk bos zo groot als een voetbalveld. Daardoor verliezen wij onze frisse lucht. En veel dieren, zoals de jaguar, hun thuis. Zijn leefgebied wordt in steeds kleinere stukjes geknipt. Daardoor raakt hij afgesneden van zijn soortgenoten en wordt overleven moeilijk. Om dit te stoppen, voerden we in 2020 actie voor de jaguar

Lees meer
 

Deze Rangers deden mee

Ontzettend veel Rangers komen in actie voor Jaguars United. We zetten er een paar in het zonnetje.

Zonne
Zonne
Voor elke euro krijg je een zelfgebakken koekje van mij!
Mats
Mats
Wij hebben uren op de tafel gezeten en voor elk uur kregen wij geld van mensen die wij kennen. Ook hebben we een zelfgemaakt jaguaschilderij verkocht.
Bente en Kjeld
Bente en Kjeld
We gaan blikgooien; eigenlijk wc-rol gooien. We verkopen ook pakjes sap Er kan een vrije gift in de spaarpot. Ze mogen ook de QR scannen en doneren.
Babette en Rana
Babette en Rana
Wij gaan door de wijk en ruimen plastic op :)
Caspar maakt tekeningen
Caspar maakt tekeningen
Ik ga een zelfgemaakte kleurplaat van een jaguar mailen aan alle kinderen die ik ken, met de vraag of ze daarvoor in ruil een donatie willen doen.
Liv en Julie
Liv en Julie
Wij maken muziek (gitaar en viool) en halen daar geld mee op. We doen ook klusjes.
Brechtje
Brechtje
Ik haal geld op door armbandjes te maken en te verkopen en m’n familie te vragen.
Lieve
Lieve
Ik ga cake verkopen, en er alles aan doen om alle dieren te redden van bosbranden en jagers, en hun gebied te versterken. Groetjes Lieve (7jaar)
Jaguar print Staffan Widstrand / WWF

Quiz

Wat weet jij van de jaguar? 

Ben jij al Ranger?

Ben jij gek op wilde dieren en wil je ze graag beschermen? Word dan WWF-Ranger! Want samen komen we op voor de natuur én wilde en bedreigde dieren, zoals de reuzenpanda, de zeeschildpad en de olifant.

Meer info