€80.462,- opgehaald voor de walvis

Plasticjagers Freek Vonk, Janouk en Anne Appelo maakten vandaag, op 1 juli, bekend dat er een fantastisch bedrag opgehaald is voor Zapp Your Planet Plasticjagers. 

Heel veel kinderen hebben de afgelopen maanden al heel veel grote flessen ingeleverd of op een andere manier actiegevoerd. Daarmee is in totaal €80.462,- opgehaald!

Lees meer

De jacht op plastic is geopend

De actie is afgelopen.

Maar je kunt nog steeds
actievoeren voor de walvis
Naar de actietips

Wat is er aan de hand?

Wist je dat door onze troep die enorm grote en prachtige walvissen en andere zeedieren in de problemen komen? Ze kunnen zelfs doodgaan door al dat plastic in zee.

Dat MOET stoppen. Daarom kwamen het Wereld Natuur Fonds en Zapp, samen met jou, in actie. Er is maar liefst €80.462,- opgehaald. Met het geld dat we inzamelen kunnen we zorgen voor minder plastic in zee. Wil jij nog steeds actievoeren voor de walvis? Dat kan!

Check de actietips
 

Plasticjagers in actie

Overal komen kinderen in actie voor de walvis. Jij ook? Deel jouw actie met #plasticjagers en wie weet sta je dadelijk hier tussen andere actievoerders!

Avond4Daagse
Avond4Daagse
🥾 Tijdens de Avond4Daagse wordt er ontzettend veel afval verzameld onderweg
Cuán
Cuán
Cuán verkoopt samen met een vriend cupcakes en popcorn! Én hij maakt supermooie tekeningen die iedereen natuurlijk aan zijn muur wil hebben !
Dide
Dide
Dide haalt bij buren en familie lege flessen op. Goed bezig!
Ethan
Ethan
🐋Ethan en zijn broertje maken prachtige walvisknutsels!
Niels
Niels
NIels maakt samen met zijn oma mondkapjes. Deze verkoopt hij op school en het geld doneert 'ie natuurlijk aan de walvis!
Tijn
Tijn
Tijn maakt prachtige muziek. Natuurlijk wil iedereen wel betalen voor een live concert! 🐋

Wat we met jouw opgehaalde geld doen

Met het geld dat jij ophaalt kunnen we heel veel doen voor de walvis! Zo halen we meer vuilnis op, zodat het niet in zee belandt en bouwen we plastic-vangers, die het plastic uit zee halen.

Maar we doen nog veel meer….

Hoe plastic ervoor zorgt dat het slecht gaat met de walvis

Het wordt nu echt tijd dat we minder plastic gaan gebruiken. De walvis en andere zeedieren hebben last van ons plastic. Zelf kunnen zij daar niets aan doen, maar wij gelukkig wel!  

Actietips

Bingo!
Fiks prijzen, zorg voor bingokaarten en -ballen. Tover je woonkamer om in een echte bingozaal. Roep iedereen om langs te komen. Natuurlijk moeten ze geld betalen om mee te doen.
Zamel zoveel mogelijk plastic flessen in! Zet een inzamelbak in je tuin of op school, zodat iedereen daar zijn plastic fles in kan doen
Slim
Plasticsoep? Nee, maak plasticvrije soep! Verkoop deze aan iedereen die je kent.
Jammie