Kinderen halen met SOS Koala ruim 246.000 euro op

Ruim 3500 kinderen hebben gezamenlijk 246.351 euro opgehaald voor koala's en andere dieren die in Australië zijn getroffen door bosbranden. De eindstand van SOS Koala is bekendgemaakt in het programma ZappLive.

Check wat we met het geld doen
Koala slaapt in boom naturepl.com / Warwick Sloss / WWF

Update Australië

Goed nieuws! Het gaat weer goed met de gewonde koala's en kangaroes. Sommigen kunnen zelfs weer uitgezet worden in het wild.

Meer info

Wat is er aan de hand

In het begin van 2020 woedden er in Australië enorm grote branden. Huizen zijn afgebrand, heel veel wilde dieren zijn gewond, uitgedroogd of zelfs doodgegaan. De koala's en andere dieren hadden onze hulp nu hard nodig. Daarom kwamen WWF en NPO Zapp samen in actie met Zapp Your Planet: SOS Koala.

 

Is de koala nog te redden? Het NOS Jeugdjournaal zocht het uit!

De koala heeft onze hulp nodig

Een gebied bijna drie keer zo groot als Nederland is verwoest door de bosbranden in Australië. Gewonde en uitgedroogde koala’s hebben dringend medicijnen, voedsel en water nodig. En hun leefgebied moet hersteld worden. Daarom is het Wereld Natuur Fonds samen met NPO Zapp een inzamelingsactie gestart; Zapp Your Planet: SOS KOALA. Kinderen in Nederland halen daarmee zoveel mogelijk geld op om gewonde en uitgedroogde koala’s te redden en zijn leefgebied te herstellen.