Staffan Widstrand / WWF

Eart Hour Ranger Run

Tijdens Earth Hour op 28 maart in Utrecht gaan we rennen voor de jaguar. Ren ook mee en laat je sponsoren!

De jaguar is superstoer en snel. Maar toch wordt hij bedreigd. Zijn leefgebied is in gevaar, want er worden per minuut 30 voetbalvelden aan bos gekapt! Dit moet stoppen! Daarom komen actie voor de jaguar.

We beginnen tijdens Earth Hour in Utrecht met een Ranger Run in het donker, waarbij we met z’n allen 1 kilometer rennen voor de jaguar. Ren ook mee en laat je sponsoren! 

Tip: Als je meerdere kinderen in wilt schrijven voor de Ranger Run, meld ze dan apart aan.

Deelname Ranger run

Gegevens Renner
Gegevens ouder/begeleider
Inschrijfgeld
Via eenmalige iDeal betaling
Actievoorwaarden
Door dit formulier te versturen, stem je in met de actievoorwaarden van de Ranger Run.

Je wordt hierna automatisch doorgestuurd naar onze WWF iDeal omgeving. Je inschrijving wordt definitief nadat het inschrijfgeld is voldaan.
Ranger Run
Ren mee

Wat doen we met het geld?

Voor € 2,50 kunnen wij bijvoorbeeld een boom planten en het leefgebied van de jaguar vergroten.

 

Bekijk hier de actievoorwaarden van de Earth Hour Ranger Run

 

ouder dan 12 jaar?

Ben je ouder dan 12 jaar en wil je graag de 5 of 10 km rennen? Schrijf je dan hier in. 

Veelgestelde vragen

Wat is Earth Hour?
Tijdens Earth Hour doen we één uur het licht uit voor de aarde om aandacht te vragen voor klimaatverandering. Inmiddels doen miljoenen mensen in meer dan 180 landen mee aan Earth Hour. Dit wereldwijde signaal is belangrijk om het probleem en de oplossing van klimaatverandering wereldwijd op de kaart te zetten en samen de handen ineen te slaan voor de natuur op aarde. Dankzij Earth Hour maken steeds meer consumenten, bedrijven, overheden en landen duurzame keuzes. Meedoen is heel simpel, kijk op wwf.nl/earthhour 

Earth Hour is een jaarlijks, internationaal evenement van het Wereld Natuur Fonds dat voor het eerst in 2007 in Sydney werd georganiseerd door WWF-Australië. In de laatste jaren is het uitgegroeid tot ’s werelds grootste beweging voor bescherming van de natuur. Earth Hour vindt plaats van 20:30-21:30 lokale tijd, meestal op de laatste zaterdag van maart. Dit jaar is Earth Hour op zaterdag 28 maart 2020.

Waarom Earth Hour?
Een grote bedreiging voor de natuur op aarde is klimaatverandering. Dat zie je op de kwetsbare Noordpool waar het zee-ijs in rap tempo smelt, of bij koraalriffen die verbleken en afsterven. Veel dieren gaan hierdoor een onzekere toekomst tegemoet. Door mee te doen aan Earth Hour laat je zien dat jij je hier ook zorgen over maakt, en dat we samen wat aan klimaatverandering willen doen. Dankzij Earth Hour maken steeds meer consumenten, bedrijven, overheden en landen duurzame keuzes. Meedoen is heel simpel, kijk op wwf.nl/earthhour
Wat is de Earth Hour Run?

De Earth Hour Run is een hardloop challenge van 1, 5 of 10 km in Utrecht waarbij we zoveel mogelijk geld op willen halen voor WWF. De 1 kilometer Ranger Run vindt plaats om 20:00. De 5 en 10 kilometer Run vinden plaats tijdens Earth Hour tussen 20:30 en 21:30, je loopt dus in het donker!  

Afstanden

  • 1 kilometer Earth Hour Ranger Run, 6 tot en met 12 jaar om 20:00. 
  • 5 kilometer Earth Hour Run, vanaf 12 jaar om 21:30.
  • 10 kilometer Earth Hour Run, vanaf 12 jaar om 21:30
Wat is de Earth Hour Ranger Run?
De Earth Hour Ranger Run is een run van 1 kilometer voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De Rangers gaan rennen voor de jaguar. De Earth Hour Ranger Run is tegelijkertijd de start van de Rangeractie 2020. 
Wanneer is de Earth Hour Run?
Het evenement vindt plaats op zaterdag 28 maart 2020. De aanmeldbalie is om 19:00 geopend, de Ranger Run van 1 kilometer start om 20.00 uur.
Waar vindt de Earth Hour Run plaats?
De Earth Hour Run start bij het Stadhuisplein in Utrecht. Vanaf 19uur is de aanmeldbalie open.
Vanaf welke leeftijd mag ik meedoen met de Earth Hour Run?
De minimale leeftijd van de 5 en 10 kilometer van de Earth Hour Run is 12 jaar. Met de 1 kilometer Earth Hour Ranger Run kun je meedoen als je tussen de 6 en 12 jaar bent. Wanneer je tussen de 6 en 12 jaar bent kun je alleen meedoen onder begeleiding van een volwassene. Wanneer je tussen de 6 en de 18 jaar bent heb je toestemming nodig van ouders/verzorgers om mee te mogen doen.
Mag je ook meedoen aan de 1 kilometer, Earth Hour Rangers Run, als je ouder bent dan 12 jaar?
Nee, helaas. De Earth Hour Ranger Run is voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.
Ik ga mee als begeleider van de 1 kilometer, Earth Hour Ranger Run, moet ik dan ook inschrijfgeld betalen?
Nee, je hoeft geen inschrijfgeld te betalen. Wel moet je je inschrijven als begeleider van een kind. Begeleiders ontvangen geen solarlampje. Deze zijn tegen een kleine bijdrage wel te koop tijdens het event! 
Is er ook iets te beleven als je niet mee rent?
Maar natuurlijk! Niet alleen kun je de deelnemers aanmoedigen, ook kun je genieten van een leuk en divers programma rondom de Earth Hour Run.

Er is voor jong en oud van alles te beleven rondom het thema natuur, bossen en klimaat. Verder zijn er activiteiten voor kids, lekkere (live)muziek en we zoomen in op hoe jij je steentje kunt bijdragen.

Is de Earth Hour Run getimed?
Nee, voor ons is het belangrijk dat je meedoet en deze prestatie voor jezelf neerzet. Alle deelnemers zetten zich in voor WWF en zijn bij voorbaat dus allemaal al winnaars voor ons!
Kost het organiseren van zo’n groot evenement niet heel veel geld, wat ten koste gaat voor het natuurbeschermingswerk?
Uiteraard kost de organisatie van een dergelijk evenement geld. We proberen echter zoveel mogelijk gesponsord te krijgen door bedrijvenpartners en de bemensing tijdens het evenement bestaat uit WWF-vrijwilligers. Het is ook de bedoeling dat het meer gaat opleveren dan dat het gaat kosten! Het mooie aan een evenement zoals deze is dat we een andere doelgroep kunnen aanspreken. Zo zijn er mensen die nooit een structurele donatie aan het WWF zouden willen doen, maar die wel een familielid/collega/vriend willen sponsoren. Dit zijn inkomsten die we anders niet zouden krijgen.
Waarom moet ik inschrijfgeld betalen?
Tijdens de Earth Hour Run willen we zoveel mogelijk geld ophalen om klimaatverandering aan te pakken, het inschrijfgeld komt ook ten goede aan het Bossen-programma van WWF. Daarnaast is onze ervaring dat door het vragen van inschrijfgeld deelnemers écht betrokken zijn bij het evenement en we weinig no-shows hebben tijdens onze run.
Hoe wordt de gezondheid en veiligheid bewaakt?
Veiligheid is de absolute prioriteit van de organisatie van de Earth Hour Run. Wij werken samen met verschillende ervaren partijen zoals EHBO en  verkeersregelaars om de veiligheid van elke deelnemer en bezoeker te waarborgen.
Wat kost de Earth Hour Ranger Run?
Deelname aan het evenement kost 5 euro voor de 1 kilometer Earth Hour Ranger Run.

Tijdens het aanmeldproces via wwf.nl/run kun je kiezen of je 5 of 10 kilometer gaat hardlopen. 

Hoe kom ik als deelnemer aan mijn startbewijs?
Je ontvangt na inschrijving een bevestigingsmail. Dit is tevens je inschrijfbewijs. Op vertoon van deze mail (hoef je niet uit te printen, kun je op je mobiel laten zien) ontvang je op de dag je startnummer.
Wat gebeurt er met het opgehaalde geld?
Het opgehaalde geld komt ten goede aan het bossenprogramma van WWF.
Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Wat jammer, maar dit kan! Stuur een mailtje naar gowild@wwf.nl. Je inschrijving zal worden geannuleerd. Het inschrijfgeld kunnen we helaas niet terugstorten. Als er al donaties zijn gedaan op jouw actie kunnen we deze helaas ook niet terugstorten.
Tot wanneer kan ik me inschrijven?
Je kunt je online inschrijven tot en met donderdag 26 maart of tot het maximale aantal deelnemers bereikt is. Als er nog startplekken zijn dan kun je je ook bij de aanmeldbalie tijdens het event tot 19uur inschrijven. Wil je zeker zijn van een plekje? Schrijf je dan nu in!