tips

Stroperalarm!

Het gaat niet goed met sommige dieren die op aarde leven. Een van de oorzaken is dat de dieren gestroopt worden. Maar waarom? En wat kun jij doen?

Waarom wordt er gestroopt?

Vooral in Azië geloven sommige mensen dat onderdelen van bepaalde dieren geneeskrachtige werkingen hebben. Ook worden de slagtanden van olifanten en de hoorns van neushoorns gebruikt voor beeldhouwerken. Daarnaast is er een handel in oerwoudvlees (bushmeat). In alleen al de Democratische Republiek Congo wordt meer dan één miljoen ton bushmeat per jaar geconsumeerd.

Wat doet WWF?

Van sommige dieren worden er meer exemplaren gestroopt dan dat er geboren worden. En dat is een groot probleem! WWF zet zich in op stroperij tegen te gaan. Dit gebeurt onder andere door meer anti-stroperijpatrouilles in te zetten, criminele bendes op te rollen, bedrijven en overheden te stimuleren op te treden tegen illegale handel en mensen die de producten kopen voor te lichten. 

Betrap stropers via een livestream

Wat kun jij doen? Meehelpen stropers op te sporen! Echt? Ja, maar dan digitaal. Als een echte (virtuele) ranger kijk jij met Wildlife Watch live mee via camera's die in een afgelegen Afrikaanse wildreservaat staan. Wildlife Watch is speciaal gemaakt om iedereen op de wereld mee te laten helpen met het betrappen van stropers. En ondertussen spot je ook nog olifanten, krokodillen, apen, giraffen en andere dieren. Leuk!