Alain Compost / WWF
tips

Stroperalarm!

Het gaat niet goed met sommige dieren die op aarde leven. Een van de oorzaken is dat de dieren gestroopt worden. Maar waarom? En wat kun jij doen?

Waarom wordt er gestroopt?

Vooral in Azië geloven sommige mensen dat onderdelen van bepaalde dieren geneeskrachtige werkingen hebben. Ook worden de slagtanden van olifanten en de hoorns van neushoorns gebruikt voor beeldhouwerken. Daarnaast is er een handel in oerwoudvlees (bushmeat). In alleen al de Democratische Republiek Congo wordt meer dan één miljoen ton bushmeat per jaar geconsumeerd.

Wat doet WWF?

Van sommige dieren worden er meer exemplaren gestroopt dan dat er geboren worden. En dat is een groot probleem! WWF zet zich in om stroperij tegen te gaan. Dit gebeurt onder andere door meer anti-stroperijpatrouilles in te zetten, criminele bendes op te rollen, bedrijven en overheden te stimuleren op te treden tegen illegale handel en mensen die de producten kopen voor te lichten. 

Betrap stropers via een livestream

Wat kun jij doen? Meehelpen stropers op te sporen! Echt? Ja, maar dan digitaal. Als een echte (virtuele) ranger kijk jij met Wildlife Watch live mee via camera's die in een afgelegen Afrikaanse wildreservaat staan. Wildlife Watch is speciaal gemaakt om iedereen op de wereld mee te laten helpen met het betrappen van stropers. En ondertussen spot je ook nog olifanten, krokodillen, apen, giraffen en andere dieren. Leuk!

Andere tips

Waarom is duurzaam geproduceerde palmolie beter?

Het is de meestgebruikte plantaardige olie en het zit waarschijnlijk in heel veel producten die bij jou thuis liggen: palmolie. Maar wist je dat de palmolie-industrie superslecht is voor de natuur?
Meer info

Zijn sneakers duurzaam?

Er bestaan honderden verschillende soorten, merken en kleurencombinaties. Jij hebt er vast wel een paar van in je kast liggen: de sneaker! Sneakers zijn al lang niet meer gewoon schoeisel. Ze stralen uit wie je bent en passen bij je kledingstijl. Maar zijn de sneakers die wij dragen wel zo goed voor het milieu?
Meer info
WWF-US / Clay Bolt

8 duurzame celebs die je moet volgen

Onze ambassadeurs zoals Armin van Buuren of Jessie Jazz zijn niet de enige celebs die zich supergoed inzetten voor de natuur. Ook deze 9 celebs dragen allemaal hun steentje bij. 
Meer info
Suzie Hubbard / WWF-UK

4x tips om je cadeau duurzaam in te pakken

Je cadeau duurzaam inpakken zonder nieuw pakpapier? Hoe dat werkt, lees je hier.
Meer info
Thomas Cristofoletti / WWF-US

Energie besparen met je telefoon

Is jouw telefoonbatterij altijd snel leeg? Al dat opladen kost natuurlijk energie. Met deze tips gaat je batterij langer mee, hoef je minder vaak op te laden en bespaar je dus stroom.
Meer info
Tanja Greve

5 tips om een natuurbeschermer op school te zijn

Ook op school kun je een echte natuurbeschermer zijn! Door bijvoorbeeld steeds een broodtrommel en een drinkfles te gebruiken. Check hier alle tips
Meer info