Bekijk het eerste boekje

Ze zijn onderweg; de eerste drie verhalen die antwoord geven op de grappigste dierenvragen. Maar kun je niet wachten en ben je nu al benieuwd naar de verhalen? Lees hier het begin van het verhaal 'Wat moet je doen als een orang-oetan uit een boom is gevallen'.

 

BÁF. Dat was een gek geluid. Er viel iets. Maar wat?

Een tros bananen? Een kokosnoot misschien? Eropaf dan maar. Voorzichtig, want je weet maar nooit in het oerwoud. Straks staat er een panter achter een boom. Of glijdt er een slang in je nek.

Wacht, ik zie iets liggen! Ja, daar! HUH? Is dit echt waar?

Naast een afgeknakte tak ligt een aap. Een orang oetan. Wat zielig. Hij is uit de boom gevallen. Een oranje hoopje ellende. Alles zit in de knoop. Zijn lange armen. Zijn slungelige lijf. Zijn kop met piekhaar. Wat moet ik hier nou weer mee?   

Meteen uit de knoop halen? Of eerst netjes gedag zeggen?

Wacht. Misschien heeft ie één van zijn apenbotten gebroken. Dat doet vast heel veel pijn. Zachtjes dus. Ik begin met goed kijken. Ai. Zie je die donkere ogen? Ze kijken geschrokken. Niet zo gek. Ik ben ook wel eens uit een klimrek gevallen. En van de schommel gekukeld. Toen schrok ik me een ongeluk! Ik snap die aap wel. Ik wil hem helpen. Maar hoe?  

Misschien moet je gewoon dezelfde truc uithalen die papa en mama altijd bij jou doen. Aaien over al zijn au. Héél zachtjes. Héél lief. 

........

Hoe gaat het verhaal verder? Dat lees je in je welkomstcadeau! 

Wat voor dier is een orang-oetan eigenlijk?

Na de gorilla is de orang-oetan de grootste aap. Een orang-man kan tot wel 90 kilo wegen! Voor dit lenige dier is een spagaat geen probleem.

Meer info