knutselen

Luister naar Radio Oorwoud Dansen maar!

De leukste en beestachtigste liedjes over wilde dieren en de natuur! 

‘Radio Oorwoud’ is een project van WWF België en bestaat uit theatervoorstellingen, shows, cd’s en een app. 

Het is het wildste braakbalorkest van de wereld voor wie van de natuur en een beestig tijgerstreepje muziek houdt! Soms een beetje stout. Soms een beetje grappig. Maar altijd op de barricades voor meer natuur!

Je leeft via de liedjes over klimaatverandering, wilde dieren, schone lucht en hoe belangrijk bomen voor ons zijn. En dat allemaal met een heerlijk beat en met heel veel humor!

Luister via Spotify

Luister via YouTube

Want elke dag, onder elke boom, bouwen we een feestje aan de Congostroom.

Aan de Congostroom

Als de YouTube video hieronder niet te zien is, accepteer dan de cookies van deze website

Bekijk ook deze doe-tips

Maandelijkse Ranger challenges

Doe elke maand iets nieuws voor de natuur. Leuk voor jezelf én voor de natuur! Elke maand verschijnt er een nieuwe challenge op deze pagina. Hou 'm dus goed in de gaten. En houd je Rangers Paspoort bij de hand voor de stickers!
Meer info

Kraanvogelkunst

Volgens een eeuwenoude Japanse traditie brengt het vouwen van duizend kraanvogels geluk. Aan de slag dus! Vind je duizend een beetje veel? Dan vouw je er gewoon eentje.
Meer info

Bloembollen planten

Als je in het najaar verschillende bollen en knollen plant, barst je tuin in het voorjaar van de kleuren. Op deze 5 bollen en knollen zijn de insecten dol
Meer info

Luistertips

Luister naar deze groene luistertips
Meer info

Regenboog maken

Vind jij regenbogen ook zo fantastisch? Je kunt ze makkelijk zelf maken! Hieronder lees je hoe het werkt. En daarna op zoek naar de pot met goud.
Meer info

Hoe maak je de beste natuurfoto's?

Met je smartphone kun je prachtige natuurfoto’s maken. Maar hoe schiet je het allerbeste plaatje? Natuurfotograaf Rick van der Kraats (19) geeft tips.
Meer info