Lize Kraan

Wat kun jij doen voor de natuur? Hé Ranger

Lees hier alles over hoe jij een echte natuurbeschermer wordt en wat je allemaal kunt doen voor de natuur en de prachtige dieren die er leven.

Lees verder
Arctic Explorer expeditie
Arctic Explorer expeditie
Bekijk leuke VR-filmpjes en kom meer te weten over de Noordpool!
Ga naar buiten
Ga naar buiten
Rangers houden van buiten zijn, in bomen klimmen, in plassen stampen, dieren helpen, sporen zoeken en bloemen planten. Check onze tips om lekker naar buiten te gaan en een nog betere natuurbeschermer te worden.
Tips voor binnen
Tips voor binnen
Kom in actie
Kom in actie
Wil jij graag actievoeren voor bedreigde dieren? Maar weet je niet precies wat je kunt doen? Check dan deze diervriendelijke actietips. En het fijne is: de meeste zijn corona-proof!
Marit Schubbebeurs
Word Ranger
Word Ranger
Help ons mee om de prachtige natuur en wilde dieren te beschermen
Geef een spreekbeurt
Geef een spreekbeurt
Wil jij op school vertellen over hoe bijzonder onze aarde is, hoeveel mooie dieren er rondlopen of over wat het Wereld Natuur Fonds precies doet? Houd er dan je spreekbeurt of werkstuk over! Download onze gratis infobladen.
Op school
Op school
Niet alleen in de natuur kun je een echte natuurbeschermer zijn, ook op school! Gebruik bijvoorbeeld zo min mogelijk plastic of papier. Check hier alle tips om een echte natuurbeschermer op school te worden!
Rangers Report lezen
Rangers Report lezen
Lees het laatste dierennieuws
Lees het laatste dierennieuws
Lees hier alle nieuwtjes over de natuur, projecten van WWF en natuurlijk over wilde dieren
Ga op expeditie
Ga op expeditie
Natuurlijk wil je als Ranger op expedtie! Lekker de natuur in, de meest bijzondere dieren van dichtbij bekijken, en klimmen in de hoogste bomen of wondere onderwaterwereld ontdekken. Dat kan!

Terugblik op activiteiten in jouw buurt

Er worden regelmatig superleuke activiteiten georganiseerd in jouw buurt. Kijk maar, dit zijn uitjes die je helaas gemist hebt.

Rangers helpen roggen uitzetten
Rangers helpen roggen uitzetten
Jeugdjournaal
Rangers mochten meehelpen om 10 roggen in de Noordzee uit te zetten. De roggen moeten ervoor zorgen dat er uiteindelijk meer soortgenoten in de zee komen.
Op pad met een natuurgids
Op pad met een natuurgids
In Amsterdam gingen Rangers op pad in het Flevopark met natuurgids Mirjam. De Rangers hebben het ontzettend naar hun zin gehad, zoals je kunt zien, het was een echte ontdekkingsreis!