Dennis Stogsdill

Bedreigde dieren

Veel wilde dieren worden ernstig bedreigd. Hoe dat komt en hoe jij in actie kunt komen? Lees en ontdek er alles over. 

Bedreigde dieren

Bij een bedreigd dier denk je misschien aan een hertje dat in de loop van een geweer kijkt. Maar het Wereld Natuur Fonds spreekt van een bedreigd dier als de hele diersoort met uitsterven wordt bedreigd.

Het Wereld Natuur Fonds probeert bedreigde dieren op allerlei manieren te beschermen. Hóe precies verschilt per diersoort en vooral: per bedreiging. Vaak gaan verschillende soorten bedreigingen samen. Gelukkig gaan verschillende manieren van bescherming meestal ook goed samen.

Koala
Koala
Zeeschildpad
Zeeschildpad
Panda
Panda
Olifant
Olifant
Neushoorn
Neushoorn
Orang-oetan
Orang-oetan
Tijger
Tijger
Sneeuwluipaard
Sneeuwluipaard
Haai
Haai
IJsbeer
IJsbeer
Gorilla
Gorilla

Kom in actie

Wil je iets doen voor jouw favo wilde dier, maar weet je niet goed wat?

Ren mee voor de jaguar

De jaguar is superstoer en snel. Maar toch wordt hij bedreigd. Zijn leefgebied is in gevaar, want er worden per minuut 30 voetbalvelden aan bos gekapt! Dit moet stoppen! Daarom komen actie voor de jaguar.

We beginnen tijdens Earth Hour in Utrecht met een Ranger Run in het donker, waarbij we met z’n allen 1 kilometer rennen voor de jaguar. Ren ook mee en laat je sponsoren! 

Schrijf je in
 

Ben jij al WWF-Ranger?

Ben jij gek op wilde dieren en wil je ze graag beschermen? Word dan WWF-Ranger! Want samen komen we op voor de natuur én wilde en bedreigde dieren, zoals de reuzenpanda, de zeeschildpad en de olifant.

Meer info

Ontdek wat WWF doet

Als volwassene meer ontdekken over wat WWF voor dieren doet?

Meer info