Shutterstock / PARFENOV1976 / WWF

Koala

De koala of koala beer leeft vooral in Australië

 

  • Koala's wegen ongeveer 4-15 kg
  • Ze kunnen wel 18 jaar worden!

De koala is een zeer bekend buideldier. Vooral vanwege zijn zeer aaibare uiterlijk. Toch schijn je dat beter niet te kunnen doen, want ze kunnen flink van zich af bijten en krabben. Eten doen ze dagelijks ongeveer in 4 uur. De overige 20 uur vullen ze bijna geheel met slapen en doezelen in de bomen. De buidel heeft de opening aan de achterkant. Als de jongen groter zijn, liften ze meestal op de rug van hun moeder mee.

Shutterstock / GunnerL / WWF

Wist je dat...

Een koala bijna nooit hoeft te drinken? Aan het vocht in de eucalyptusbladeren heeft hij genoeg.

 

Wat eet een koala?

Van alle buideldieren heeft de koala zich het meest gespecialiseerd. Hij eet bijna niets anders dan eucalyptusbladeren en dan alleen maar van 6 van de 600 soorten eucalyptusbomen. In de jonge eucalyptusbladeren zit veel blauwzuur en daarom beperkt een koala zich tot de oude, moeilijk verteerbare bladeren. Micro-organismen in hun spijsverteringsstelsel helpen bij het afbreken van het stugge bladvoer.

Ben jij al WWF-Ranger?

Ben jij gek op wilde dieren en wil je ze graag beschermen? Word dan WWF-Ranger! Want samen komen we op voor de natuur én wilde en bedreigde dieren, zoals de reuzenpanda, de zeeschildpad en de olifant.

Meer info

Ontdek wat WWF doet

Als ouder meer ontdekken over wat WWF doet voor onze prachtige natuur?

Meer info