Thomas Cristofoletti / WWF-US
tips

3 x energie besparen met je telefoon

Is jouw telefoonbatterij altijd snel leeg? Al dat opladen kost natuurlijk energie. Met deze tips gaat je batterij langer mee, hoef je minder vaak op te laden en bespaar je dus stroom.

 

Wij hebben 4 tips voor je die goed zijn voor je telefoon én voor de natuur.

Michel Gunther / WWF

Dat je je telefoon in de energie besparende stand kunt zetten, wist je al wel. Maar hierbij een paar tips die je misschien nog niet kende:

 • 1

  Wacht niet te lang

  Wacht niet met opladen totdat je batterij helemaal leeg is. De batterij kun je het beste opladen voordat deze onder de 40% komt. Door je telefoon slim op te laden kun je jouw batterijduur met zo’n 1-2 jaar verlengen.

 • 2

  Zuinig ingesteld

  Over de batterij gesproken, zet je telefoon op energiezuinige instellingen. Door de helderheid ook nog eens op automatisch synchroniseren te zetten, bespaar je gemakkelijk batterij.

 • 3

  Donkere achtergrond

  Donkere kleuren gebruken minder energie dan lichte kleuren. Kies dus voor een donkere achtergrondafbeeldig en gebruik als het kan de donkere modus van een app. Zo kun je behoorlijk wat energie besparen.

 • 4

  Zet uit die app

  Veel apps zijn op de achtergrond actief, zonder dat je dat doorhebt. Ze verbruiken dan kostbare stroom. Dus: verwijder onnodige apps, dat bespaart energie.

Voor meer superhandige tips check milieucentraal.nl

Bekijk deze duurzame tips

Suzie Hubbard / WWF-UK

4x tips om je cadeau duurzaam in te pakken

Je cadeau duurzaam inpakken zonder nieuw pakpapier? Hoe dat werkt, lees je hier.
Meer info
Tanja Greve

5 tips om een natuurbeschermer op school te zijn

Ook op school kun je een echte natuurbeschermer zijn! Door bijvoorbeeld steeds een broodtrommel en een drinkfles te gebruiken. Check hier alle tips
Meer info
Troy Mayne

8x Tips om minder plastic te gebruiken

Elk uur belanden er bijna 10 zwembaden vol plastic in zee. Plastic dat niet afbreekt en daardoor wel duizenden jaren blijft ronddrijven. Dat moet stoppen
Meer info
Chris van Swaay

8x diervriendelijk tuinieren

Wil jij meer vogels en insecten in je tuin? Wij geven je 8 tuintips!
Meer info
iStock

5x duurzame kledingtips

We kopen steeds meer kleding en gebruiken het steeds korter. De kledingwinkels vernieuwen hun collecties in razend tempo en de kledingberg wordt steeds groter. Daarom 5 tips om minder kleding te kopen en weg te gooien!
Meer info