Australië

Koekjes voor de koala

Janne (7 jaar) vindt het heel erg dat de koala's in Australië in gevaar zijn door de bosbranden. Daarom besloot ze koekjes te bakken. Deel jouw actie ook met #soskoala.

Hoe ben je op het idee gekomen?

Op school had ik samen met vriendinnen een groepje opgericht om eten te verkopen, maar van papa en mama mocht dit alleen als we het geld voor een goed doel gingen ophalen. Toen we over de bosbranden hoorden, zei mama dat we daar koekjes voor konden bakken. Dat vond ik een goed idee. Samen met mijn BFF Merle en mijn broertje Mats hebben we de koekjes gebakken, ingepakt en verkocht in onze wijk.

Hoeveel koekjes heb je al gebakken?

We hebben nu ongeveer 180 koekjes gebakken, maar we krijgen nog bestellingen door dus dit weekend gaan we nog meer koekjes bakken. We hadden thuis geen dierenvormpjes, dus we hebben bloemetjes gemaakt.

En smaken ze lekker?

En ze zijn heel erg lekker, want we hebben stiekem van het deeg gegeten. Én ook nog een zakje met koekjes opengemaakt toen we ze gingen verkopen.

Is je actie een succes?

We hebben alle koekjes die we hebben gebakken al verkocht en gaan nog meer koekjes bakken. We hebben, met een paar extra bestellingen al bijna €50,- opgehaald en papa en mama gaan het bedrag ook nog verdubbelen! Alles is nu al op, dus de actie gaat supergoed! ook via het werk van papa en mama komen er soms wel 10 bestellingen in 1 keer binnen.

Wat vind je van de branden in Australië?

Ik vind het heel erg voor de dieren. Ik heb met mama filmpjes gekeken op het internet over koala's en kangoeroes en vind het echt heel zielig dat ze geen eten meer kunnen vinden. 
Op school heeft de juf er nog niet over gesproken, maar misschien nu wel, want ik heb ook koekjes aan haar verkocht.

 
Moederkoala draagt ​​haar jong op haar rug Shutterstock / PARFENOV1976 / WWF

Kom ook in actie

Check hier onze actietips en kom ook in actie voor jouw favo wilde dier!

Check de actietips