knutselen

11 TIPS OM ACTIE TE VOEREN

Wil je graag actievoeren voor jouw favo wilde dier, maar weet je niet precies wat je kunt doen? Check dan deze diervriendelijke actietips. En het fijne is: je hoeft er niet voor naar buiten!

Sluit je aan bij Jaguars United

Kom in actie voor de jaguar! 
De jaguar is superstoer en snel. Maar toch wordt hij bedreigd. Zijn leefgebied is in gevaar, want er worden per minuut 30 voetbalvelden aan bos gekapt! Dit moet stoppen! Daarom komen we in actie voor de jaguar en zijn bos met Jaguars United! 

Sluit je ook aan
 

11 beestachtige goede actietips

Tegoedbonnen
  • Tegoedbonnen maken voor een klusje, zoals grasmaaien of de ramen wassen. Deze verkoop je dan aan bijvoorbeeld je oma. Zodra iedereen weer naar buiten kan, kan je oma de tegoedbon inzetten.
Wc-rol hooghouden
  • Hoe lang kun jij een wc-rol hooghouden? Voor elke seconde dat het lukt, vraag je 10 cent.
ARMBANDJES
  • Maak zelf armbandjes met mooie natuurlijke kleuren. Natuurlijk niet van plastic, maar bijvoorbeeld van katoen of wol. Verkoop deze online aan vrienden en familie en stuur de armbandjes naar hen op.
Geef een huiskamerconcert
  • Speel je een instrument of kun je goed zingen via een live video. Verkoop online kaartjes voor een euro, spreek een tijd af waarop je gaat spelen en zorg dat de camera aan staat!
Hoelahoepen
  • Hoe lang kun jij hoelahoepen? Voor elke seconde dat het lukt, vraag je 5 cent.
Kaarten maken
  • Maak mooie ansichtkaarten van de jaguar of je favo dier en verkoop deze online, via whatsapp of social media.
TELEFOON-CHALLENGE
  • Kun jij geen minuut zonder je telefoon? Doe dan deze challenge! Ga zo lang als je kunt telefoonloos door het leven. Je ouders en vrienden hebben vast een hoog bedrag per dag over voor deze challenge. Hoe lang ga je het volhouden?

Ben jij al WWF-Ranger?

Ben jij gek op wilde dieren en wil je ze graag beschermen? Word dan WWF-Ranger! Want samen komen we op voor de natuur én wilde en bedreigde dieren, zoals de reuzenpanda, de zeeschildpad en de olifant.

Meer info