Marit Schubbebeurs
tips

24 TIPS OM ACTIE TE VOEREN Hé Ranger,

Wil jij, net als onze parkrangers, graag in actie komen voor bedreigde dieren? Maar weet je niet precies wat je kunt doen? Check dan deze diervriendelijke actietips.

Heb je actiegevoerd?

Laat het ons dan weten via #wwfrangers of inzending@wwf.nl

24 beestachtige goede actietips

Check hier superhandige tips om actie te voeren voor jouw favo dier. Heb je actie gevoerd? Laat het ons dan weten via #wwfrangers of stuur een mailtje naar inzending@wwf.nl. En heb je geld opgehaald? Kijk dan onderaan deze pagina hoe je het geld kunt doneren.

Maak een gelddoos
 • Haal je geld op? Zorg er dan voor dat je een mooie gelddoos maakt. Pak een (schoenen)doos en teken er het dier waar jij actie voor voert, op. Maak er daarna een gleuf in, zodat het geld er makkelijk in kan.
Anti-stroopwafels
 • Verkoop anti-stroopwafels. Koop of maak stroopwafels. Doe ze in een papieren zak, plak er een mooie sticker op en verkoop ze voor een leuke prijs. Het geld gaat natuurlijk naar jouw favo dier.
Bak cupcakes
 • Bak samen met je vrienden lekkere cupcakes, bijvoorbeeld met een tijger erop. Verkoop ze daarna aan je familie, buren of op school!
TELEFOON-CHALLENGE
 • Kun jij geen minuut zonder je telefoon? Doe dan deze challenge! Ga zo lang als je kunt telefoonloos door het leven. Je ouders en vrienden hebben vast een hoog bedrag per dag over voor deze challenge. Hoe lang ga je het volhouden?
BINGO!
 • Fiks prijzen (vraag in je omgeving of iemand nog iets over heeft dat jij als prijs weg kunt geven), zorg voor bingokaarten en -ballen. Tover je woonkamer om in een echte bingozaal. Roep iedereen om langs te komen. Natuurlijk moeten ze geld betalen om mee te doen.
Armbandjes
 • Maak zelf armbandjes met mooie natuurlijke kleuren. Natuurlijk niet van plastic, maar bijvoorbeeld van katoen of wol. Verkoop deze aan vrienden en familie of zet een standje voor je huis.
Geef een huiskamerconcert
 • Speel je een instrument of kun je goed zingen via een live video. Verkoop online kaartjes voor een euro, spreek een tijd af waarop je gaat spelen en zorg dat de camera aan staat!
Hoelahoepen
 • Hoe lang kun jij hoelahoepen? Voor elke seconde dat het lukt, vraag je 5 cent.
Kaarten maken
 • Maak mooie ansichtkaarten van je favo dier en verkoop deze aan vrienden en familie.
Oud speelgoed
 • Heb jij nog speelgoed waar je toch niet meer mee speelt? Verkoop het dan! Maak een standje voor je huis en leg de spulletjes mooi neer. Zorg dat alle kinderen in je buurt weten dat jij een speelgoed-verkoop houdt! Wedden dat je veel geld buit maakt!
Heitje voor karweitje
 • Haal met klusjes geld op ! Je kunt bijvoorbeeld honden uitlaten, onkruid wieden, gras maaien of oppassen. Vraag je vrienden om mee te doen, zo is het ook nog eens supergezellig.
Auto's wassen
 • Fiks een spons en een emmer sop en vraag aan je buren, vrienden van je ouders of autobezitters in je buurt of je hun auto schoon mag maken. Daarna nog even stofzuigen binnen. Zo fiks jij een lekkere buit!
Concertje
 • Treed op tijdens een verjaardag of op school. Zing je favo liedjes of liedjes van Radio Oorwoud.
Wc-rol hooghouden
 • Hoe lang kun jij een wc-rol hooghouden? Voor elke seconde dat het lukt, vraag je 10 cent.
Zwemmen
 • Organiseer een of zwemwedstrijd! Laat je sponsoren door je familie en vrienden. Per baantje of rondje dat je gezwommen hebt, krijg je geld.
Penalty's schieten
 • Houd je van voetbal? Organiseer dan een penalty/shootout-competie of 'latje trap' met je vrienden. Laat je sponsoren door familie en vrienden. Voor elk doelpunt dat je maakt (of tegenhoudt), krijg je geld. Extra spannend maken? Doe een blinddoek voor!
Maak posters
 • Maak een poster voor een bedreigd dier. Hang deze op zodat iedereen kan zien dat jij actievoert voor dat dier.
Sportclub plasticvrij
 • Drink je op je sportclub limonade uit plastic bekertjes? Krijg je een rietje in je cola? Of worden op school alle tekeningen geplastificeerd? Zorg er dan voor dat je school of sportclub wegwerpplastic vrij worden!
Doe een clean up
 • Houd met je vrienden een clean up! Ga de straat op of naar je favo sportveldje of schoolplein en ruim alle rotzooi op die je onderweg tegenkomt. Zo belandt het afval niet in de zee en hebben dieren, zoals de zeeschildpad, er geen last van.

Geld opgehaald?

Heb je geld opgehaald voor jouw favo dier? Vraag dan aan je ouders om het over te maken naar WWF.

Rangers van de maand

Ontzettend veel Rangers komen in actie voor hun favo dier. We zetten er elke maand eentje in het zonnetje. Ook actiegevoerd? Laat het ons weten via #wwfrangers of mail naar inzending@wwf.nl via de groene knop hieronder. Vraag wel eerst even toestemming aan je ouders.

Kate en Sara - Maart
Kate en Sara - Maart
Kate en Sara hebben een echte dierenshow gemaakt, waarin ze van alles over WWF en bedreigde dieren verstellen. Geweldig Rangers Jullie verdienen een stempel in je Rangers Paspoort!
LUCAS - Maart
LUCAS - Maart
Lucas is de wijk in gegaan om wegwerpplastic op te ruimen! En wat een flink buit heeft hij gevangen! Geweldig Ranger! Tuurlijk verdien je hiermee een sticker in je Rangers Paspoort.
Fenne - februari
Fenne - februari
Fenne van 8 wilde heel graag een spreekbeurt over de zeeschildpad houden. Zo gezegd, zo gedaan. En ze haalde met haar hele klas ook nog eens geld op voor de zeeschildpad! Lekker bezig, Ranger!
Boris - februari
Boris - februari
Boris is nog niet zo lang Ranger en heeft nu al een mooie leeuw gekleid. Lekker bezig Boris!
Isolde - januari
Isolde - januari
Isolde van 11 woont op Schiermonnikoog en slaapt iedere nacht in een tent in de achtertuin. Dat doet ze om geld op te halen voor pinguïns. Isolde wil dit een jaar lang doen. Ze is op 13 juni begonnen, ze moet dus nog een half jaar.
Mace -januari
Mace -januari
Mace heeft de eerste challenge van het jaar er al opzitten! Hij ging alle troep in het park opruimen. Resultaat: een vuilniszak vol. Goed gedaan, Mace!
SAM - OKTOBER
SAM - OKTOBER
Ranger Sam maakt zich zorgen over al het plastic dat in zee drijft. Daarom tekende ze zichzelf in zee, waar ze plastic opruimt.
Oktober - Teijn
Oktober - Teijn
Toen Ranger Teijn de boekenleggers in de Rangers Junior zag, ging hij meteen aan de slag met kleurpotloden.
SEPTEMBER - Daan
SEPTEMBER - Daan
Wat een goed idee om je schilderij te versieren met zelf gevonden schelpen, Ranger Daan.
September - Zef
September - Zef
Ranger Zef heeft een tekening gemaakt van zijn lievelingsdier, de sneeuwuil. Hij is dan ook heel blij dat er weer meer kerkuilen in Nederland zijn.
JULI - Noor
JULI - Noor
JULI
Laat de neushoorn eten! Dat stond op het bord waarmee Noor geld heeft opgehaald met haar zelfgemaakte neushoorn! “Als je een donatie gaf, mocht je de neushoorn van het plankje naar het stukje gras laten lopen. Als dat gelukt was, mocht je een beeldje of een snoepje pakken. We hebben in totaal €76,35 opgehaald!”
JULI - Jackie
JULI - Jackie
JULI
Ik heb bosdieren uit de Rangers Junior geknipt en opgeplakt. Het lieveheersbeestje vind ik het schattigst. Goed gedaan, Ranger Jackie!
JUNI - Emma
JUNI - Emma
JUNI
Emma van 7 jaar heeft binnen €115.- opgehaald voor de Rangeractie Missie: IJsbrrr met een kraampje in haar tuin, met zelfgemaakte schilderijen, sleutelhangers én koekjes.
JUNI - Lieve
JUNI - Lieve
JUNI
Lieve heeft geld opgehaald door zo lang mogelijk als een koala in de boom te hangen. Ze hield het maar liefst 13 seconden vol! Familieleden wilden haar natuurlijk graag sponseren.
Andreas
Andreas
MEI
Als Ranger is het handig als je een andere taal spreekt. Zo kun je met alle Rangers over de hele wereld praten. Ranger Andreas heeft daarom 10 woorden uit een het Engels geleerd! Goed gedaan Ranger, dat verdient een stempel in je Rangers Paspoort!
Janne
Janne
MEI
Ranger Janne van 5 jaar is trots op haar schattige panda. Hij lijkt sprekend op een echte panda, Janne!
Ruben en Kate
Ruben en Kate
APRIL
Ruben en Kate zitten samen in groep 8. Zij deden hun spreekbeurt over WWF en verbonden daaraan meteen een actie. Met de hele school zamelden ze lege flessen in en haalden hiermee € 45,- op!
Xavier
Xavier
APRIL
Xavier vindt dat wij beter voor de natuur moeten zorgen. Daarom wil hij met zijn tekening duidelijk laten zien dat er verschillende dieren in verschillende leefomgevingen wonen en dat we die in stand moeten houden.
Sofia
Sofia
MAART
Sofia is nog maar net Ranger en heeft nu al deze prachtige tekening voor de tijger gemaakt. Daar worden we blij van!
Joris
Joris
MAART
Ranger Joris heeft een hele coole ijsbeer geknutseld van een wc-rolletje en papier. Hij is prachtig geworden!
WWF / Lonieke Schepers

Rangers van het Jaar 2023

Het was moeilijk kiezen tussen al die fantastische acties. Maar dit zijn de Rangers van het Jaar 2023. Wil jij ook Ranger van het Jaar worden? Geef je dan op voor Ranger van de Maand en wie weet win jij de Award van 2024

Ben jij al Ranger?

Ben jij gek op wilde dieren en wil je ze graag beschermen? Word dan Ranger! Want samen komen we op voor de natuur én wilde en bedreigde dieren, zoals de reuzenpanda, de zeeschildpad en de olifant.

Meer info

Voor welk dier kom jij in actie?

Kies je dier