Marit Schubbebeurs
tips

24 TIPS OM ACTIE TE VOEREN Hé Ranger,

Wil jij, net als onze parkrangers, graag in actie komen voor bedreigde dieren? Maar weet je niet precies wat je kunt doen? Check dan deze diervriendelijke actietips.

Heb je actiegevoerd?

Laat het ons dan weten via #wwfrangers of inzending@wwf.nl

24 beestachtige goede actietips

Check hier superhandige tips om actie te voeren voor jouw favo dier. Heb je actie gevoerd? Laat het ons dan weten via #wwfrangers of stuur een mailtje naar inzending@wwf.nl. En heb je geld opgehaald? Kijk dan onderaan deze pagina hoe je het geld kunt doneren.

Maak een gelddoos
 • Haal je geld op? Zorg er dan voor dat je een mooie gelddoos maakt. Pak een (schoenen)doos en teken er het dier waar jij actie voor voert, op. Maak er daarna een gleuf in, zodat het geld er makkelijk in kan.
Bak cupcakes
 • Bak samen met je vrienden lekkere cupcakes, bijvoorbeeld met een tijger erop. Verkoop ze daarna aan je familie, buren of op school!
Anti-stroopwafels
 • Verkoop anti-stroopwafels. Koop of maak stroopwafels. Plak er een mooie sticker op en verkoop ze voor een leuke prijs. Het geld gaat natuurlijk naar jouw favo dier
TELEFOON-CHALLENGE
 • Kun jij geen minuut zonder je telefoon? Doe dan deze challenge! Ga zo lang als je kunt telefoonloos door het leven. Je ouders en vrienden hebben vast een hoog bedrag per dag over voor deze challenge. Hoe lang ga je het volhouden?
BINGO!
 • Fiks prijzen (vraag in je omgeving of iemand nog iets over heeft dat jij als prijs weg kunt geven), zorg voor bingokaarten en -ballen. Tover je woonkamer om in een echte bingozaal. Roep iedereen om langs te komen. Natuurlijk moeten ze geld betalen om mee te doen.
Armbandjes
 • Maak zelf armbandjes met mooie natuurlijke kleuren. Natuurlijk niet van plastic, maar bijvoorbeeld van katoen of wol. Verkoop deze aan vrienden en familie of zet een standje voor je huis.
Geef een huiskamerconcert
 • Speel je een instrument of kun je goed zingen via een live video. Verkoop online kaartjes voor een euro, spreek een tijd af waarop je gaat spelen en zorg dat de camera aan staat!
Hoelahoepen
 • Hoe lang kun jij hoelahoepen? Voor elke seconde dat het lukt, vraag je 5 cent.
Kaarten maken
 • Maak mooie ansichtkaarten van je favo dier en verkoop deze aan vrienden en familie.
Oud speelgoed
 • Heb jij nog speelgoed waar je toch niet meer mee speelt? Verkoop het dan! Maak een standje voor je huis en leg de spulletjes mooi neer. Zorg dat alle kinderen in je buurt weten dat jij een speelgoed-verkoop houdt! Wedden dat je veel geld buit maakt!
Heitje voor karweitje
 • Haal met klusjes geld op ! Je kunt bijvoorbeeld honden uitlaten, onkruid wieden, gras maaien of oppassen. Vraag je vrienden om mee te doen, zo is het ook nog eens supergezellig.
Auto's wassen
 • Fiks een spons en een emmer sop en vraag aan je buren, vrienden van je ouders of autobezitters in je buurt of je hun auto schoon mag maken. Daarna nog even stofzuigen binnen. Zo fiks jij een lekkere buit!
Concertje
 • Treed op tijdens een verjaardag of op school. Zing je favo liedjes of liedjes van Radio Oorwoud.
Wc-rol hooghouden
 • Hoe lang kun jij een wc-rol hooghouden? Voor elke seconde dat het lukt, vraag je 10 cent.
Zwemmen
 • Organiseer een of zwemwedstrijd! Laat je sponsoren door je familie en vrienden. Per baantje of rondje dat je gezwommen hebt, krijg je geld.
Penalty's schieten
 • Houd je van voetbal? Organiseer dan een penalty/shootout-competie of 'latje trap' met je vrienden. Laat je sponsoren door familie en vrienden. Voor elk doelpunt dat je maakt (of tegenhoudt), krijg je geld. Extra spannend maken? Doe een blinddoek voor!
Maak posters
 • Maak een poster voor een bedreigd dier. Hang deze op zodat iedereen kan zien dat jij actievoert voor dat dier.
Sportclub plasticvrij
 • Drink je op je sportclub limonade uit plastic bekertjes? Krijg je een rietje in je cola? Of worden op school alle tekeningen geplastificeerd? Zorg er dan voor dat je school of sportclub wegwerpplastic vrij worden!
Doe een clean up
 • Houd met je vrienden een clean up! Ga de straat op of naar je favo sportveldje of schoolplein en ruim alle rotzooi op die je onderweg tegenkomt. Zo belandt het afval niet in de zee en hebben dieren, zoals de zeeschildpad, er geen last van.

Geld opgehaald?

Heb je geld opgehaald voor jouw favo dier? Vraag dan aan je ouders om het over te maken naar WWF.

Rangers van de Maand

Ontzettend veel Rangers komen in actie voor hun favo dier. We zetten er een paar in het zonnetje. Ook actiegevoerd? Laat het ons weten via #wwfrangers of inzending@wwf.nl

Liis en Lily
Liis en Lily
NOVEMBER
Liis en Lily (8 jaar) zochten samen spulletjes uit om te verkopen in hun ‘winkeltje voor de natuur’. Ze knutselden zelf een prijslijst, poster en slinger en maakten reclame met stoepkrijt. Ze hebben een supermooi bedrag van € 40,30 opgehaald voor de Amazone! Goed gedaan, Rangers!
Jolie en Eva
Jolie en Eva
OKTOBER
Jolie en Eva willen heel graag dieren helpen. Daarom hebben zelf armbandjes gemaakt en verkocht aan familie en vrienden. Daar zijn wij en de dieren superblij mee! Goed gedaan, Rangers! Jouw kind ook Ranger van de Maand?
Tijn fietst
Tijn fietst
SEPTEMBER
Tijn (10 jaar) fietste 150 kilometer om geld op te halen voor WWF! En daarmee heeft hij maar liefst €1000,- opgehaald! Wooow, wat zijn wij daar blij mee!
Guusje ruimt op
Guusje ruimt op
JULI
Guusje ruimt de schooltuin op
Sarah en Noor
Sarah en Noor
Sarah en Noor (10 jaar) uit Amsterdam maken zelf armbandjes en verkopen ze in de buurt. De opbrengst gaat naar WWF!
Reinout bakt cupcakes
Reinout bakt cupcakes
Hij verkocht ze voor 1€ per stuk aan z’n opa’s, oma’s en ouders. Het waren 12 cakes maar hij verdiende 20€! Sommige klanten deden een extra duit in het zakje
Liese maakt poster tegen plastic
Liese maakt poster tegen plastic
Toen ik met mijn vriendin in de speeltuin in onze straat speelde, vonden wij rotzooi in de speeltuin en in de natuur. Daarom voeren wij nu actie, door posters te maken en in brievenbussen te doen.
Feline, Lise en Kirana verkopen cupcakes
Feline, Lise en Kirana verkopen cupcakes
Feline (7, in t blauw) heeft met haar vriendinnen Lise (8, in t zwart) en Kirana (8, in t roze) cupcakes gebakken, versierd en verkocht. Ze hebben 40 euro!
Liv en Julie maken muziek
Liv en Julie maken muziek
Wij maken muziek (gitaar en viool) en halen daar geld mee op. We doen ook klusjes.
Lieve verkoopt heerlijke cake
Lieve verkoopt heerlijke cake
Ik ga cake verkopen, en er alles aan doen om alle dieren te redden van bosbranden en jagers, en hun gebied te versterken. Groetjes Lieve (7jaar)
Quin loopt hard
Quin loopt hard
Ik ga hardlopen en bij elke kilometer vraag ik 2 euro
Babette en Rana ruimen plastic op
Babette en Rana ruimen plastic op
Wij gaan door de wijk en ruimen plastic op :)
Janne bakt koekjes
Janne bakt koekjes
Janne (7 jaar) vond het heel erg dat de koala's in Australië in gevaar waren door de bosbranden. Daarom besloot ze koekjes te bakken.
Luca haalt lege flessen op
Luca haalt lege flessen op
Luca en zijn vrienden (10 jaar) zagen in de klas de vreselijke beelden van de branden in Australië. Ze vonden het zo zielig wat de dieren overkwam dat ze een actie zijn gestart. Ze besloten lege flessen in te zamelen voor Australië.

Ben jij al Ranger?

Ben jij gek op wilde dieren en wil je ze graag beschermen? Word dan Ranger! Want samen komen we op voor de natuur én wilde en bedreigde dieren, zoals de reuzenpanda, de zeeschildpad en de olifant.

Meer info

Voor welk dier kom jij in actie?

Kies je dier