Marit Schubbebeurs
tips

24 TIPS OM ACTIE TE VOEREN Hé Ranger,

Wil jij, net als onze parkrangers, graag in actie komen voor bedreigde dieren? Maar weet je niet precies wat je kunt doen? Check dan deze diervriendelijke actietips.

Heb je actiegevoerd?

Laat het ons dan weten via #wwfrangers of inzending@wwf.nl

24 beestachtige goede actietips

Check hier superhandige tips om actie te voeren voor jouw favo dier. Heb je actie gevoerd? Laat het ons dan weten via #wwfrangers of stuur een mailtje naar inzending@wwf.nl. En heb je geld opgehaald? Kijk dan onderaan deze pagina hoe je het geld kunt doneren.

Maak een gelddoos
 • Haal je geld op? Zorg er dan voor dat je een mooie gelddoos maakt. Pak een (schoenen)doos en teken er het dier waar jij actie voor voert, op. Maak er daarna een gleuf in, zodat het geld er makkelijk in kan.
Anti-stroopwafels
 • Verkoop anti-stroopwafels. Koop of maak stroopwafels. Doe ze in een papieren zak, plak er een mooie sticker op en verkoop ze voor een leuke prijs. Het geld gaat natuurlijk naar jouw favo dier.
Bak cupcakes
 • Bak samen met je vrienden lekkere cupcakes, bijvoorbeeld met een tijger erop. Verkoop ze daarna aan je familie, buren of op school!
TELEFOON-CHALLENGE
 • Kun jij geen minuut zonder je telefoon? Doe dan deze challenge! Ga zo lang als je kunt telefoonloos door het leven. Je ouders en vrienden hebben vast een hoog bedrag per dag over voor deze challenge. Hoe lang ga je het volhouden?
BINGO!
 • Fiks prijzen (vraag in je omgeving of iemand nog iets over heeft dat jij als prijs weg kunt geven), zorg voor bingokaarten en -ballen. Tover je woonkamer om in een echte bingozaal. Roep iedereen om langs te komen. Natuurlijk moeten ze geld betalen om mee te doen.
Armbandjes
 • Maak zelf armbandjes met mooie natuurlijke kleuren. Natuurlijk niet van plastic, maar bijvoorbeeld van katoen of wol. Verkoop deze aan vrienden en familie of zet een standje voor je huis.
Geef een huiskamerconcert
 • Speel je een instrument of kun je goed zingen via een live video. Verkoop online kaartjes voor een euro, spreek een tijd af waarop je gaat spelen en zorg dat de camera aan staat!
Hoelahoepen
 • Hoe lang kun jij hoelahoepen? Voor elke seconde dat het lukt, vraag je 5 cent.
Kaarten maken
 • Maak mooie ansichtkaarten van je favo dier en verkoop deze aan vrienden en familie.
Oud speelgoed
 • Heb jij nog speelgoed waar je toch niet meer mee speelt? Verkoop het dan! Maak een standje voor je huis en leg de spulletjes mooi neer. Zorg dat alle kinderen in je buurt weten dat jij een speelgoed-verkoop houdt! Wedden dat je veel geld buit maakt!
Heitje voor karweitje
 • Haal met klusjes geld op ! Je kunt bijvoorbeeld honden uitlaten, onkruid wieden, gras maaien of oppassen. Vraag je vrienden om mee te doen, zo is het ook nog eens supergezellig.
Auto's wassen
 • Fiks een spons en een emmer sop en vraag aan je buren, vrienden van je ouders of autobezitters in je buurt of je hun auto schoon mag maken. Daarna nog even stofzuigen binnen. Zo fiks jij een lekkere buit!
Concertje
 • Treed op tijdens een verjaardag of op school. Zing je favo liedjes of liedjes van Radio Oorwoud.
Wc-rol hooghouden
 • Hoe lang kun jij een wc-rol hooghouden? Voor elke seconde dat het lukt, vraag je 10 cent.
Zwemmen
 • Organiseer een of zwemwedstrijd! Laat je sponsoren door je familie en vrienden. Per baantje of rondje dat je gezwommen hebt, krijg je geld.
Penalty's schieten
 • Houd je van voetbal? Organiseer dan een penalty/shootout-competie of 'latje trap' met je vrienden. Laat je sponsoren door familie en vrienden. Voor elk doelpunt dat je maakt (of tegenhoudt), krijg je geld. Extra spannend maken? Doe een blinddoek voor!
Maak posters
 • Maak een poster voor een bedreigd dier. Hang deze op zodat iedereen kan zien dat jij actievoert voor dat dier.
Sportclub plasticvrij
 • Drink je op je sportclub limonade uit plastic bekertjes? Krijg je een rietje in je cola? Of worden op school alle tekeningen geplastificeerd? Zorg er dan voor dat je school of sportclub wegwerpplastic vrij worden!
Doe een clean up
 • Houd met je vrienden een clean up! Ga de straat op of naar je favo sportveldje of schoolplein en ruim alle rotzooi op die je onderweg tegenkomt. Zo belandt het afval niet in de zee en hebben dieren, zoals de zeeschildpad, er geen last van.

Geld opgehaald?

Heb je geld opgehaald voor jouw favo dier? Vraag dan aan je ouders om het over te maken naar WWF.

Rangers van de maand

Ontzettend veel Rangers komen in actie voor hun favo dier. We zetten er elke maand eentje in het zonnetje. Ook actiegevoerd? Laat het ons weten via #wwfrangers of mail naar inzending@wwf.nl via de groene knop hieronder. Vraag wel eerst even toestemming aan je ouders.

Sofia
Sofia
Sofia is nog maar net Ranger en heeft nu al deze prachtige tekening voor de tijger gemaakt. Daar worden we blij van!
Joris
Joris
Ranger Joris heeft een hele coole ijsbeer geknutseld van een wc-rolletje en papier. Hij is prachtig geworden!
Matteo
Matteo
Deze supermooie tekening is van Ranger Mateo (7 jaar). Mascotte Hupie duikt vanaf de WWF boot het water in om visjes te kijken. En een geïrriteerde walvis haalt een fles uit het water.
Ava
Ava
Ranger Ava (9 jaar) houdt van ijsberen. “Die zijn in gevaar vanwege het smeltende ijs.” Daarom heeft Ava de benen uit haar lijf gerend tijdens de Van-Dam-tot- Damloop en € 230,-! voor de ijsbeer opgehaald.
Phileine (11), Isis (9) en Luus(6)
Phileine (11), Isis (9) en Luus(6)
Ga toch fietsen! Dat dachten Phileine (11), Isis (9) en Luus(6). Deze zomer fietsten ze met hun ouders zo’n 750 km helemaal naar Tours in Frankrijk! Dat deden ze niet alleen omdat het leuk is, maar ook om geld op te halen voor WWF. Ze hebben maar liefst €1.540 verzameld!
Guus
Guus
Guus van 4 jaar heeft heel erg zijn best gedaan op deze walvis tekening. Zeedieren zijn dan ook echt zijn lievelingsdieren.
Stan
Stan
De vierjarige Stan is knettergek op de dieren. Hij kent zelfs de namen van de meest bijzondere dieren, in het Nederland én Engels. En hij maakte ook nog eens deze fantastische tekening.
Shai li
Shai li
De zevenjarige Shaili wil een echte zeeschildpaddenredder worden. Nou, met deze mooie tekening ben je al goed op weg, Ranger!
Olivia
Olivia
Olivia is, samen met een vriendin, een winkeltje begonnen waarvoor ze armbanden maakt. 50% van de opbrengst gaat naar WWF. Ze vroeg 50 cent voor de armbandjes, maar de meeste mensen geven veel meer dan dat!
Nina
Nina
Wow, de 6-jarige Nina maakte de aarde van vilt. Zo ziet iedereen hoe mooi de aarde is en dat we er goed voor moeten zorgen.
Sam
Sam
Als het lente is maken vogeltjes nestjes. De 10-jarige Sam helpt ze door plukken paardenhaar in de bosjes te doen. Die kunnen ze dan gebruiken voor hun nestjes. Wat een goed idee, Ranger!
Brent
Brent
De 6-jarige Brent houdt heel erg van dieren. Daarom heeft hij een panda, een Maleise beer en een ijsbeer getekend en geknutseld. Supermooi, Ranger!
Tom
Tom
Tom van 8 verkoopt bloemzaadjes van bloemetjes uit zijn eigen tuin! “Ik vraag aan mensen om een tegel uit hun tuin te halen én daar de zaadjes te planten. Op al die plantjes komen bijtjes af.” Goed bezig Tom!
Zaya
Zaya
De 5-jarige Zaya knutselde een hele mooie regenboogbeer. Deze beer is vriendjes met iedereen. Wat een toffe beer, Ranger Zaya!
Mila
Mila
Mila maakte een prachtige tekening om aandacht te vragen voor de ijsbeer. Supergoed gedaan Ranger. Krijgt ‘ie een mooi plekje op het raam?
Boaz
Boaz
Slangen zijn supercoole dieren en dat mag iedereen zien! Daarom knutselde Boaz deze stoere slisser. Goed gedaan, Ranger!
Rowyn
Rowyn
Rowyn bakt koekjes in de letters van bedreigde diersoorten! Daarmee heeft ze € 69,65 opgehaald! Dat smaakt vast heerlijk! Goede actie, Ranger!
Elsje
Elsje
Elsje heeft samen met haar moeder minidieren gekleid. Dolfijnen, krokodillen, haaien, gifkikkers, slangen, noem maar op, Elsje kleit ze allemaal!
Manuël
Manuël
Manuël maakt lelijke stenen mooi en verkoopt deze voor 3FM Serious request.
Layo
Layo
Layo (10 jaar) vindt dat er te veel rommel op straat ligt. Dus maakte ze een flyer om mensen duidelijk te maken dat ze hun afval in de prullenbak moeten gooien. Goed bezig, Ranger!
Liis en Lily
Liis en Lily
NOVEMBER
Liis en Lily (8 jaar) zochten samen spulletjes uit om te verkopen in hun ‘winkeltje voor de natuur’. Ze knutselden zelf een prijslijst, poster en slinger en maakten reclame met stoepkrijt. Ze hebben een supermooi bedrag van € 40,30 opgehaald voor de Amazone! Goed gedaan, Rangers!
Jolie en Eva
Jolie en Eva
OKTOBER
Jolie en Eva willen heel graag dieren helpen. Daarom hebben zelf armbandjes gemaakt en verkocht aan familie en vrienden. Daar zijn wij en de dieren superblij mee! Goed gedaan, Rangers!
Tijn fietst
Tijn fietst
SEPTEMBER
Tijn (10 jaar) fietste 150 kilometer om geld op te halen voor WWF! En daarmee heeft hij maar liefst €1000,- opgehaald! Wooow, wat zijn wij daar blij mee!
Guusje ruimt op
Guusje ruimt op
JULI
Guusje ruimt de schooltuin op en plant meteen nieuwe plantjes
Sarah en Noor
Sarah en Noor
Sarah en Noor (10 jaar) uit Amsterdam maken zelf armbandjes en verkopen ze in de buurt. De opbrengst gaat naar WWF!
Reinout bakt cupcakes
Reinout bakt cupcakes
Hij verkocht ze voor 1€ per stuk aan z’n opa’s, oma’s en ouders. Het waren 12 cakes maar hij verdiende 20€! Sommige klanten deden een extra duit in het zakje
Liese maakt poster tegen plastic
Liese maakt poster tegen plastic
Toen ik met mijn vriendin in de speeltuin in onze straat speelde, vonden wij rotzooi in de speeltuin en in de natuur. Daarom voeren wij nu actie, door posters te maken en in brievenbussen te doen.
Feline, Lise en Kirana verkopen cupcakes
Feline, Lise en Kirana verkopen cupcakes
Feline (7, in t blauw) heeft met haar vriendinnen Lise (8, in t zwart) en Kirana (8, in t roze) cupcakes gebakken, versierd en verkocht. Ze hebben 40 euro!
Liv en Julie maken muziek
Liv en Julie maken muziek
Wij maken muziek (gitaar en viool) en halen daar geld mee op. We doen ook klusjes.
Lieve verkoopt heerlijke cake
Lieve verkoopt heerlijke cake
Ik ga cake verkopen, en er alles aan doen om alle dieren te redden van bosbranden en jagers, en hun gebied te versterken. Groetjes Lieve (7jaar)
Babette en Rana ruimen plastic op
Babette en Rana ruimen plastic op
Wij gaan door de wijk en ruimen plastic op :)
Janne bakt koekjes
Janne bakt koekjes
Janne (7 jaar) vond het heel erg dat de koala's in Australië in gevaar waren door de bosbranden. Daarom besloot ze koekjes te bakken.
Luca haalt lege flessen op
Luca haalt lege flessen op
Luca en zijn vrienden (10 jaar) zagen in de klas de vreselijke beelden van de branden in Australië. Ze vonden het zo zielig wat de dieren overkwam dat ze een actie zijn gestart. Ze besloten lege flessen in te zamelen voor Australië.

Ben jij al Ranger?

Ben jij gek op wilde dieren en wil je ze graag beschermen? Word dan Ranger! Want samen komen we op voor de natuur én wilde en bedreigde dieren, zoals de reuzenpanda, de zeeschildpad en de olifant.

Meer info

Voor welk dier kom jij in actie?

Kies je dier