Erik van 't Hullenaar
Australië

Luca verzamelt lege flessen

Luca en zijn vrienden (10jaar) zagen in de klas de vreselijke beelden van de branden in Australië. Ze vinden het zo zielig wat de dieren overkomt dat ze een actie zijn gestart. Ze besloten lege flessen in te zamelen voor Australië. 

Hoe zijn jullie op het idee gekomen?

Luca Janse en zijn vrienden Nouri Vos, Tony Sluiter, Jip Wassink, Luuk Pothof en Keano Otters spraken over de branden in Australië op het schoolplein. Ze wilde graag de dieren helpen. "We hebben nagedacht over een actie. Aanbellen en om geld vragen vinden we te brutaal. De flessenactie leek ons het gemakkelijkst. We zijn er dinsdag mee begonnen en we hebben een hoek van de garage al vol liggen."

Hoeveel flessen hebben jullie al opgehaald?

De vader van Luca, Lucien Janse, denkt dat de vrienden al duizend flessen hebben opgehaald.  

Hoe succesvol is jullie actie?

Sommige mensen hebben geen intresse. Keano heeft de stoute schoenen aangetrokken en Martin Reuselaars, eigenaar van de Jumbo-supermarkt in winkelcentrum De Brink, benaderd. Hij heeft beloofd de omzet te verdubbelen. Ook mogen we van Reuselaars zaterdag bij de flessenautomaat staan en mensen vragen om flessen te geven voor het goede doel. 

 

Wat vinden jullie van de branden in Australië?

"We hebben gezien hoe erg het is. Het is zo zielig wat de dieren overkomt”, zegt Luca. Ze vinden de ongekende bosbranden ook erg voor de inwoners van de getroffen gebieden. Maar het meest hebben ze toch te doen met de dieren waarvan er al zoveel door de branden overleden zijn.

Bron: https://www.gelderlander.nl/
Foto: Erik van 't Hullenaar
 
Close-up bengaalse tijger Ranjan Ramchandani / WWF

Voor welk dier kom jij in actie?

Wil je graag actievoeren voor jouw favo wilde dier, maar weet je niet precies wat je kunt doen? Check dan deze diervriendelijke actietips.

Naar de actietips