naturepl.com / Warwick Sloss / WWF
Australië

Branden gedoofd SOS Koala

Goed nieuws voor de koala's en alle andere dieren in Australië!

Goed nieuws! Sinds kort zijn er geen natuurbranden meer in de Australische deelstaat New South Wales. In deze deelstaat waren de branden het ergste. Vanaf juli waren er zware bosbranden in Australië waardoor er een gebied 3 keer zo groot als Nederland is verwoest en er miljarden dieren gewond, uitgedroogd of zelfs dood zijn gegaan. Maar gelukkig zijn er ook veel dieren gered. Bekijk hier alle updates over de bosbranden.

goed nieuws voor kangoeroe Clover

Dit is Clover, een babykangoeroe die bijna omkwam door het vuur. Ze verloor in één klap haar huis en haar moeder. Parkrangers vonden haar in december. Ze was bang, uitgehongerd en had verbrande pootjes.

Ze werd meteen naar een dierenarts gebracht. Die heeft haar gecheckt en haar brandwonden verzorgd. Daarna ging ze naar een opvang waar ze dag en nacht verzorgd wordt.

Gelukkig gaat het nu wel weer goed met haar. De brandwonden zijn genezen en ze verblijft lekker tussen andere kangoeroes.

 

Koala Maryanne overleefde de bosbranden

Bos Michel Gunther / WWF

Nieuwe bomen

Nu de branden voorbij zijn kan er weer begonnen worden met het herstel. Zo plant het Wereld Natuur Fonds nieuwe bomen in het leefgebied voor koala’s, helpen we gewonde dieren en beschermen we de bossen die er nog zijn.  

Lees wat WWF nog meer doet