Zeeschildpad

Plastic Bende voert actie voor de zeeschildpad

Ze haalden met z'n allen heel veel geld op. En dit is wat ze hebben gefixt!

Waarom heeft de zeeschildpad hulp nodig?

Plastic Bende fikst hulp aan zeeschildpadden

Plastic Bendeleider Niek Roozen maakte 26 oktober de tussenstand bekend tijdens een geheim event van de Plastic Bende in Diergaarde Blijdorp.
In korte tijd hebben 5.000 Plastic Bendeleden al 85.000 euro ‘buit’ gemaakt. Voor dit ongelofelijk mooie bedrag kunnen we in Azië een afvalstation bouwen en plastic vangers in rivieren aanschaffen. En ook kunnen dierendokters gewonde en aangespoelde zeeschildpadden helpen. Het werk van de Plastic Bende zit er nog niet op: bendeleden voeren nog actie voor de zeeschildpad totdat de nieuwe Rangeractie van start gaat. Kom jij ook nog in actie voor de zeeschildpad? Kijk eens bij de actietips!

Download eerste foto

Download tweede foto

 

 

PLASTIC BENDE FIKST AFVALSTATION, PLASTIC VANGERS IN RIVIEREN EN HULP AAN ZEESCHILDPADDEN  

In korte tijd hebben 5.000 Plastic Bendeleden al 85.000 euro ‘buit’ gemaakt. Voor dit ongelofelijk mooie bedrag kan WWF in Azië een afvalstation bouwen en plastic vangers in rivieren aanschaffen. En ook kunnen we via onze partner Flying Vets gewonde en aangespoelde zeeschildpadden in de Koraaldriehoek in Azië helpen. Het werk van de Plastic Bende zit er nog niet op: bendeleden voeren nog actie voor de zeeschildpad totdat de nieuwe Rangeractie van start gaat.

Plastic Bendeleider Niek Roozen maakte vandaag de tussenstand bekend tijdens een geheim event van de Plastic Bende in Diergaarde Blijdorp. Directeur Kirsten Schuijt is enorm trots op wat nu al bereikt is: “Duizenden bendeleden zijn direct enthousiast aan de slag gegaan om ervoor te zorgen dat straks in de Koraaldriehoek minder plastic afval in zee terecht komt. Minstens zo belangrijk is dat kinderen door de Plastic Bende ook in hun eigen buurt of school in actie komen en volwassenen aansporen om iets aan het probleem te doen. Er zijn zelfs kinderen in gesprek gegaan met wethouders in hun gemeente. Mooier kan niet!”

Plastic Bende op school
Ook op scholen is veel aandacht voor het onderwerp. In heel korte tijd zijn al ruim 1400 lespakketten over het plastic probleem gedownload. Ook heeft WWF een toolkit ontwikkeld om scholen te helpen minder (wegwerp)plastic te gebruiken. Door de toolkit te gebruiken kan je als school de eerste stap zetten in het verminderen van plastic.

Elk jaar gaan miljoenen zeedieren, zoals de zeeschildpad, dood door plastic. Dit moet stoppen! Lees hier meer over wat er aan de hand is en wat onze oplossingen zijn. 

Kom ook in actie

Wil jij ook in actie komen voor de zeeschildpad of een ander bedreigd dier? Check dan onze tips!

Naar de actietips