Hoeveel wereldbollen heb jij nodig?

Doe de test

Shutterstock

Doe de voetafdruktest

Iedereen heeft een stukje aarde nodig om te leven. Bijvoorbeeld om je voed- sel te verbouwen of om je kleding te produceren. Per persoon hebben we ongeveer 1 voetbalveld aarde beschikbaar. Maar gemiddeld gebruiken we in Nederland per persoon veel meer, zoveel zelfs, dat we eigenlijk 3,3 wereldbollen zouden moeten hebben.

Hoeveel wereldbollen hebben BN-ers nodig?

YouTuber en Instagrammer Bonnie, ook wel bekend als Boncolor, gaat in haar vlogs regelmatig met een YouTuber de kringloop in om een nieuwe outfit te scoren. Wij zijn benieuwd hoe duurzaam Bonnie is en wat ze nog beter zou kunnen doen. Daarom legden we haar de voetafdruk-test voor!

3,4 WERELDBOLLEN

"Ik zie gelukkig dat ik op veel vlakken goed bezig ben. Ik eet nooit vlees of vis, heb geen auto en scheid mijn afval. Wel zie ik dat ik bij het stukje 'Lifestyle' niet heel geweldig scoor. Dat komt denk ik omdat ik teveel nieuwe dingen koop, zoals elektrische apparaten en meubels. Qua kleding koop ik een groot gedeelte tweedehands, maar dat zou ik ook meer kunnen doen met bijvoorbeeld meubels. Leuk om wat meer te weten te komen over mijn voetafdruk en de dingen die ik al goed doe!"

Dit artikel stond ook in het magazine Ranger World. Ook ontvangen? Word dan Ranger.

Bekijk deze duurzame tips

Zijn sneakers duurzaam?

Er bestaan honderden verschillende soorten, merken en kleurencombinaties. Jij hebt er vast wel een paar van in je kast liggen: de sneaker! Sneakers zijn al lang niet meer gewoon schoeisel. Ze stralen uit wie je bent en passen bij je kledingstijl. Maar zijn de sneakers die wij dragen wel zo goed voor het milieu?
Meer info
WWF-US / Clay Bolt

8 duurzame celebs die je moet volgen

Onze ambassadeurs zoals Armin van Buuren of Jessie Jazz zijn niet de enige celebs die zich supergoed inzetten voor de natuur. Ook deze 9 celebs dragen allemaal hun steentje bij. 
Meer info
Suzie Hubbard / WWF-UK

4x tips om je cadeau duurzaam in te pakken

Je cadeau duurzaam inpakken zonder nieuw pakpapier? Hoe dat werkt, lees je hier.
Meer info
Thomas Cristofoletti / WWF-US

Energie besparen met je telefoon

Is jouw telefoonbatterij altijd snel leeg? Al dat opladen kost natuurlijk energie. Met deze tips gaat je batterij langer mee, hoef je minder vaak op te laden en bespaar je dus stroom.
Meer info
Tanja Greve

5 tips om een natuurbeschermer op school te zijn

Ook op school kun je een echte natuurbeschermer zijn! Door bijvoorbeeld steeds een broodtrommel en een drinkfles te gebruiken. Check hier alle tips
Meer info
Chris van Swaay

7x diervriendelijk tuinieren

Wil jij meer vogels en insecten in je tuin? Wij geven je 8 tuintips!
Meer info