Hoeveel wereldbollen heb jij nodig?

Doe de test

Shutterstock

Doe de voetafdruktest

Iedereen heeft een stukje aarde nodig om te leven. Bijvoorbeeld om je voed- sel te verbouwen of om je kleding te produceren. Per persoon hebben we ongeveer 1 voetbalveld aarde beschikbaar. Maar gemiddeld gebruiken we in Nederland per persoon veel meer, zoveel zelfs, dat we eigenlijk 3,3 wereldbollen zouden moeten hebben.

Hoeveel wereldbollen hebben BN-ers nodig?

YouTuber en Instagrammer Bonnie, ook wel bekend als Boncolor, gaat in haar vlogs regelmatig met een YouTuber de kringloop in om een nieuwe outfit te scoren. Wij zijn benieuwd hoe duurzaam Bonnie is en wat ze nog beter zou kunnen doen. Daarom legden we haar de voetafdruk-test voor!

3,4 WERELDBOLLEN

"Ik zie gelukkig dat ik op veel vlakken goed bezig ben. Ik eet nooit vlees of vis, heb geen auto en scheid mijn afval. Wel zie ik dat ik bij het stukje 'Lifestyle' niet heel geweldig scoor. Dat komt denk ik omdat ik teveel nieuwe dingen koop, zoals elektrische apparaten en meubels. Qua kleding koop ik een groot gedeelte tweedehands, maar dat zou ik ook meer kunnen doen met bijvoorbeeld meubels. Leuk om wat meer te weten te komen over mijn voetafdruk en de dingen die ik al goed doe!"

Dit artikel stond ook in het magazine Ranger World. Ook ontvangen? Word dan Ranger.

Bekijk deze duurzame tips

Betrap stropers via een livestream

Van sommige dieren worden er meer exemplaren gestroopt dan dat er geboren worden. En dat is een groot probleem! Maar waarom worden dieren precies gestroopt en wat kun jij doen?
Meer info

Waarom is duurzaam geproduceerde palmolie beter?

Het is de meestgebruikte plantaardige olie en het zit waarschijnlijk in heel veel producten die bij jou thuis liggen: palmolie. Maar wist je dat de palmolie-industrie superslecht is voor de natuur?
Meer info

Zijn sneakers duurzaam?

Er bestaan honderden verschillende soorten, merken en kleurencombinaties. Jij hebt er vast wel een paar van in je kast liggen: de sneaker! Sneakers zijn al lang niet meer gewoon schoeisel. Ze stralen uit wie je bent en passen bij je kledingstijl. Maar zijn de sneakers die wij dragen wel zo goed voor het milieu?
Meer info
WWF-US / Clay Bolt

8 duurzame celebs die je moet volgen

Onze ambassadeurs zoals Armin van Buuren of Jessie Jazz zijn niet de enige celebs die zich supergoed inzetten voor de natuur. Ook deze 9 celebs dragen allemaal hun steentje bij. 
Meer info
Suzie Hubbard / WWF-UK

4x tips om je cadeau duurzaam in te pakken

Je cadeau duurzaam inpakken zonder nieuw pakpapier? Hoe dat werkt, lees je hier.
Meer info
Thomas Cristofoletti / WWF-US

Energie besparen met je telefoon

Is jouw telefoonbatterij altijd snel leeg? Al dat opladen kost natuurlijk energie. Met deze tips gaat je batterij langer mee, hoef je minder vaak op te laden en bespaar je dus stroom.
Meer info