Vraag en antwoord

Heb je een vraag over het festival? Kijk dan of jouw vraag er hieronder bij staat. Heb je een andere vraag over het festival? Mail dan even naar info@wwf.nl.

Wat is het Rangers Festival?

Vanaf nu organiseert WWF elk jaar het Rangers Festival. Om alle Rangers te bedanken voor hun hulp bij het beschermen van de wilde dieren en natuur. 

Waar en wanneer is het Rangers Festival?

Data: zondag 8 oktober 2023
Tijden: 09.00 tot 16.00
Locatie: Artis, Amsterdam
Ticket: gratis voor Rangers

Voor welke leeftijd is het festival?

Alle Rangers van 3 t/m 12 jaar mogen gratis naar het Rangers. Iedereen boven die leeftijd en dus ook ouders/verzorgers betalen de reguliere prijs voor een ticket.

Is het festival toegankelijk voor minder validen?

ARTIS is voor iedereen toegankelijk. Om je bezoek zo aangenaam mogelijk te maken, zijn er de verschillende voorzieningen. Kijk hiervoor op artis.nl

Hoe kom je bij het Rangers Festival?

Kom vooral met het openbaar vervoer naar het Rangers Festival! Goed voor de natuur én ook een leuk avontuur voor jezelf.

Bereikbaarheid Artis per openbaar vervoer

Tram: Tram 14 (Amsterdam Centraal - Flevopark) stopt bij de halte ARTIS, direct om de hoek van de Hoofdentree. Trams 7 (Slotermeer - Azartplein) en 19 (Station Sloterdijk - Diemen Sniep) stoppen op het Alexanderplein, op tien minuten loopafstand van de Hoofdentree.

Metro: Het dichtstbijzijnde metrostation is Waterlooplein. Metro's 51, 53 en 54 rijden vanaf Amsterdam Centraal hierheen. Vanaf het metrostation is het nog tien minuten lopen naar de Hoofdentree. 

Bus: Vanaf Amsterdam Centraal rijden bussen 22 en 43 naar het Kadijksplein. Vanaf daar is het zes minuten lopen naar de Hoofdentree. 

Een ov-reisadvies van deur tot deur is samen te stellen op 9292.nl.

Hoe kom ik aan kaartjes voor het festival?

Ga naar dagjes-uit.wwf.nl en log in met je Rangersnummer en je naam. Klik op het 'Rangers Festival' en vul daar je e-mailadres in. Als je dat hebt gedaan, krijg je een unieke code, waarmee je je gratis kaartje(s) kunt kopen op artis.nl

Hoe ziet het programma eruit?

Het programma volgt zo snel mogelijk. Maar wat we wel al kunnen zeggen: het wordt een dag vol avonturen! Je kunt op verschillende manieren stempels verdienen voor je Rangers Paspoort. 
Spot de Mystery Ranger, volg de Lezing over Leeuwen, maak een slinger voor het nieuwe huis van de leeuwen en doe mee met de Rangers Fotowedstrijd. 

Waar vind ik mijn Rangersnummer om een kaartje te bestellen?

Het Rangersnummer vind je onderin de Rangers Update (nieuwsbrief) die je elke maand in je mailbox vindt of achterop de Rangers Report. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op via info@wwf.nl, bel naar 0800-1962 (gratis) of stuur ons een berichtje via social media. 

Ik ben geen Ranger, kan ik toch naar het Rangers Festival?

Ja, dat kan als je Ranger wordt! Ga naar wwf.nl/wordranger en meld je aan. Na je aanmelding krijg je een Rangernummer, waarmee je kaartjes kunt kopen voor het Rangers Festival in ARTIS.

Wat moet ik doen als ik geen paspoort heb of mijn paspoort kwijt ben?

Geen probleem! Bij de ingang van ARTIS kun je op de dag van het festival een nieuw Rangers Paspoort krijgen.

Heb je een andere vraag, laat het ons dan weten

Neem dan contact met ons op via info@wwf.nl, bel naar 0800-1962 (gratis) of stuur ons een berichtje via social media.