Dit zijn Rangers

Wie zijn die Rangers? En waarom is het zo leuk of belangrijk om Ranger te zijn? Deze stoere natuurbeschermers leggen het je uit!

Niels (12) bouwt een escaperoom

"Ik vind het heel erg dat wilde dieren uitsterven, daarom zamel ik nu met mijn Escaperoom geld in voor bijvoorbeeld de bedreigde zeeschildpad."

Freek Vonk is echt mijn voorbeeld, dus toen ik zag dat je als Ranger ook in actie kunt komen voor bedreigde dieren, vond ik dat fantastisch. Ik heb voor de zeeschildpad een escape room gemaakt in een oude caravan. Dat was supergaaf."

 

Lotte (12) organiseert haar eigen festival

"Vier jaar geleden voerde ik voor het eerst actie voor de orang-oetang. Het jaar erop hebben we het bij Operatie olifant groter aangepakt. En bij de actie voor haaien hebben we zelfs een festival georganiseerd. We hadden in onze tuin een restaurantje en kraampjes met schmink en allerlei leuke spelletjes. 

Ik vind het heel belangrijk dat we zo veel mogelijk geld ophalen voor bedreigde diersoorten, zodat we goed voor ze kunnen zorgen. De aarde wordt steeds meer ingenomen door mensen en dat vind ik heel slecht. Ik zou willen dat alle mensen zich realiseren dat de dieren er ook nog zijn!"

Jilde (10): Zonder dieren zou de wereld saai zijn.

Jilde

"Ik vind het heel belangrijk om Ranger te zijn, want dieren en de natuur betekenen veel voor mij. Zonder dat zou ik het maar saai vinden op de wereld en zullen we niet lang leven!
Ik zet me graag in voor de natuur, zo heb ik aan de deuren cakejes verkocht, een kleurwedstrijd organiseerd op school en viool gespeeld op Koningsdag. 

Als Ranger moet je niet bang zijn om mensen aan te spreken en openlijk iets te doen voor een dier. Het maakt niet uit of je weiinig of veel geld ophaalt, want alle bee(s)tjes helpen! Ik vind het ook heel leuk dat andere bedrijven, zoals Squla en NPO Zapp meedoen aan acties. Want hoe meer mensen zien dat dieren bedreigd worden, hoe meer mensen er iets aan doen!"

JAAP-CORNE (10) RUIMT PLASTIC OP

"Ik vind het zo leuk dat je als Ranger dieren die bedreigd zijn echt kan helpen! Ik hoop dat er over een paar weer meer dieren zijn en dat het dus beter met ze gaat. 

Ik heb geleerd dat ik zelf dieren en natuur kan helpen, door bijvoorbeeld plastic op te ruimen, zodat dieren het niet op kunnen eten en het ook niet in zee terecht komt. Ik kijk nu al uit naar de volgende Rangeractie, want ik heb superveel zin om daar aan mee te doen!"

Word ook Ranger!

Ben jij ook gek op wilde dieren en wil je ze graag beschermen? Word dan Ranger! Want samen komen we op voor de natuur én wilde en bedreigde dieren, zoals de reuzenpanda, de zeeschildpad en de olifant.

Meer info