Het Atlantisch Regenwoud Mooi!

Een uitgestrekt woud langs de kust van Brazilië, waar je bomen vindt van wel 30 meter hoog!

400 soorten bomen op één hectare

Heb je wel eens van het Atlantisch Regenwoud gehoord? Het is geen beroemd gebied zoals de Amazone en er leven ook geen grote lievelingen als de koala of de tijger. Wat er wel voorkomt? Een ongekend aantal unieke diersoorten, bomen en planten. 
Op één hectare vind je bijvoorbeeld wel 443 soorten bomen, en in het woud leven ruim duizend soorten vogels, 24 apensoorten en 60 soorten bijen. In het gebied leven ook soorten die alleen daar voorkomen, zoals het gouden leeuwaapje en de zevenkleurige tangara.


Ooit was het regenwoud 1,3 miljoen km2 groot (ter vergelijking: Nederland is 41.000 km2 groot). Nu is er nog maar 17% over. Hiermee is het Atlantisch Regenwoud één van de meest bedreigde gebieden ter wereld. Om dit unieke regenwoud te redden en de jaguar en andere dieren te beschermen, moeten we nu in actie komen! 

Feitjes Wow

443

soorten bomen

24

apensoorten

60

soorten bijen

WAAROM IS HET ERG ALS BOS VERDWIJNT?

Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat een gezond bos precies is. Een bos bestaat uit verschillende soorten bomen. Een bos kan ook een akker zijn met heel veel dezelfde bomen, maar dat is geen gezond bos.

WWF-Brazil / Adriano Gambarini
Goeie vraag