WWF | Tessel in 't Veld

Rangers halen 452.210 euro op voor de tijger Team Tijger

Zo'n 5000 kinderen kwamen, samen met bekende YouTubers en Instagrammers, tijdens Team Tijger in actie om het leefgebied van de tijger te beschermen. Daarmee haalden ze 452.210 euro op.

Duizenden kinderen en scholen kwamen in actie om geld in te zamelen om het aantal tijgers wereldwijd te verdubbelen. Het aantal tijgers is in 100 jaar tijd met 97 procent afgenomen. Tegenwoordig leven er 3900 tijgers in het wild. Dat komt vooral door stroperij en ontbossing.

De kinderen kregen hulp bij het actievoeren van ambassadeur Niek Roozen en bekende YouTubers en Instagrammers, zoals Thomas 'Korthom' Brok, Britt Scholte, Sterre Koning, Sarah en Julia, Milan Carvalho, Quinsding, Stefan de Vries, Yasmin Karssing, Ferry Doedens en Jiami.  

WWF wil met de opbrengst zoveel mogelijk leefgebieden van tijgers beschermen en met elkaar verbinden. Ook wordt er hard gewerkt aan het stoppen van de illegale handel in tijgerproducten. Daarnaast worden er nieuwe bossen aangeplant en worden mensen opgeleid die stropers moeten opsporen. 
We hopen dat in 2022 (het Chinese Jaar van de Tijger) het aantal tijgers in het wild is verdubbeld.
 

"Wauw, dit is echt zó gaaf. Iedereen heeft onwijs hard gewerkt voor dit resultaat. Ik ben trots op ons allemaal!”, zei Niek Roozen toen het eindbedrag werd onthuld. WWF-directeur Kirsten Schuijt was vooral dankbaar: "Het is toch fantastisch om zoveel jongeren in actie te zien voor dit iconische dier. En wat een prachtig bedrag; hier gaat WWF wereldwijd nóg meer verschil mee maken!”

Niek start Team Tijger

Wil jij ook actievoeren?

Maar weet je niet goed hoe?
Doe de wc-rol challenge, maak als een speer jaguar-armbandjes of bak supersnel hondenkoekjes

Check de actietips