WWF-US / Clay Bolt
tips

8 celebs die je moet volgen

Onze ambassadeurs zoals Armin van Buuren of Jessie Jazz zijn niet de enige celebs die zich supergoed inzetten voor de natuur. Ook deze 8 celebs dragen allemaal hun steentje bij. 

MikeJurriën

Teske de Schepper

Zingen, bloggen, vloggen, schrijven; Teske de Schepper kan alles. En ze zet zich ook nog eens in als een ware milieuactivist voor een betere planeet. Teske is niet alleen vegan, maar met o.a. haar YouTube-kanaal laat Teske haar volgers kennis maken met de vegan lifestyle.

Joaquin Phoenix

Zelfs deze villian draagt zijn steentje bij aan een betere wereld met zijn plantbased dieet. En zoals we weten is de Joker in staat om grootte groepen mensen in beweging te brengen en daarom is hij regelmatig bij ‘animal rights’-protesten. Bovendien is Joaquin Phoenix vegan sinds zijn derde.

Beyoncé

Beyoncé is naast zangeres, actrice en moeder ook bijenhoudster. In een interview met het Briste Vogue vertelde ze dat ze in haar achtertuin zo’n 80.000 bijen houdt. 

Morgan Freeman

Zijn stem laat ons luisteren, zijn acteerskills bezorgen ons films en nog blijft Morgan Freeman de wereld verrassen. De acteur heeft naast acteren namelijk nog een andere passie, namelijk bijenteelt. Zijn bijenreservaat is niet alleen goed voor de natuur, hiermee helpt hij deze nodige wezentjes in nood.

Formula 1

Lewis Hamilton

Als je zijn naam hoort denk je gelijk aan snelle auto’s en de Formule-1, maar anti-plastic en vegan komen niet als eerste op. Desalniettemin is Lewis Hamilton in zijn privéleven hard bezig om een duurzame lifestyle aan te nemen. Zo heeft hij gedag gezegd tegen zijn privévliegtuigen en heeft hij zijn eerste vegan restaurant geopend. 

Georgina Verbaan

Iemand die zich vaak uitlaat over het niet eten van vlees is actrice Georgina Verbaan. Ze liep mee met de klimaatmars, koopt liever vintage en tijdloze kleding en zou het liefst zo minimalistisch mogelijk leven.

Shane Kluivert

Shane Kluivert heeft inmiddels al 2 vegetarische kookboeken op zijn naam staan. "Ik vind het zielig om een dood dier in je mond te stoppen". Verder probeert hij zijn ouders zoveel mogelijk te overtuigen om minder plastic te gebruiken. 

Channing Tatum

Channing Tatum zet zijn beste beentje voor om de aarde te helpen herstellen. Zo heeft hij samengewerkt met PlantMed. Deze organisatie zet zich in voor de samenwerking met inheemse volkeren in het Amazonegebied.

Bekijk deze duurzame tips

Zijn sneakers duurzaam?

Er bestaan honderden verschillende soorten, merken en kleurencombinaties. Jij hebt er vast wel een paar van in je kast liggen: de sneaker! Sneakers zijn al lang niet meer gewoon schoeisel. Ze stralen uit wie je bent en passen bij je kledingstijl. Maar zijn de sneakers die wij dragen wel zo goed voor het milieu?
Meer info
Suzie Hubbard / WWF-UK

4x tips om je cadeau duurzaam in te pakken

Je cadeau duurzaam inpakken zonder nieuw pakpapier? Hoe dat werkt, lees je hier.
Meer info
Thomas Cristofoletti / WWF-US

Energie besparen met je telefoon

Is jouw telefoonbatterij altijd snel leeg? Al dat opladen kost natuurlijk energie. Met deze tips gaat je batterij langer mee, hoef je minder vaak op te laden en bespaar je dus stroom.
Meer info
Tanja Greve

5 tips om een natuurbeschermer op school te zijn

Ook op school kun je een echte natuurbeschermer zijn! Door bijvoorbeeld steeds een broodtrommel en een drinkfles te gebruiken. Check hier alle tips
Meer info
Chris van Swaay

7x diervriendelijk tuinieren

Wil jij meer vogels en insecten in je tuin? Wij geven je 8 tuintips!
Meer info
iStock

5x duurzame kledingtips

We kopen steeds meer kleding en gebruiken het steeds korter. De kledingwinkels vernieuwen hun collecties in razend tempo en de kledingberg wordt steeds groter. Daarom 5 tips om minder kleding te kopen en weg te gooien!
Meer info