Martin Harvey / WWF
tips

4x je cadeau duurzaam inpakken

Je cadeau duurzaam inpakken zonder nieuw pakpapier?


Hoe dat werkt, lees je hier.

De feestdagen staan weer voor de deur. Dat betekent weer veel cadeautjes inplakken. Maar ook met een verjaardag wil je het cadeau natuurlijk zo mooi én duurzaam mogelijk inpakken. Dat kan gelukkig op veel verschillende manieren!

Suzie Hubbard / WWF-UK

Je cadeau inpakken zonder cadeaupapier te kopen? Dat kan! 

 • 1

  Stof

  Heb je nog een oude theedoek, kleding die je niet meer aantrekt of nog een stuk stof over? Pak daar dan je cadeau mee in. Bindt de stof vast mete een stukje touw. In Japan is het een ware kunst 

 • 2

  Tekening

  Maak een mooie tekening op een vel papier en pak daar je cadeautje mee in. Superorigineel en uniek! Je kunt er zelfs nog een boodschap op schrijven voor de ontvanger. 

 • 3

  Oud papier

  Een oud tijdschrift - de Ranger Report - of oude atlas kun je ook goed gebruiken. Of hebben je ouders nog ergens een oude wegenkaart liggen? Knip daar een stuk uit dat groot genoeg is voor je cadeau. Zo heb je superleuk papier! 

 • 4

  Versier een doos

  Pak een schoenendoos en plak er allerlei leuke plaatjes of stickers op. Versier 'm zoveel mogelijk en stop het cadeautje er daarna in. 

Bekijk deze duurzame tips

Betrap stropers via een livestream

Van sommige dieren worden er meer exemplaren gestroopt dan dat er geboren worden. En dat is een groot probleem! Maar waarom worden dieren precies gestroopt en wat kun jij doen?
Meer info

Waarom is duurzaam geproduceerde palmolie beter?

Het is de meestgebruikte plantaardige olie en het zit waarschijnlijk in heel veel producten die bij jou thuis liggen: palmolie. Maar wist je dat de palmolie-industrie superslecht is voor de natuur?
Meer info

Zijn sneakers duurzaam?

Er bestaan honderden verschillende soorten, merken en kleurencombinaties. Jij hebt er vast wel een paar van in je kast liggen: de sneaker! Sneakers zijn al lang niet meer gewoon schoeisel. Ze stralen uit wie je bent en passen bij je kledingstijl. Maar zijn de sneakers die wij dragen wel zo goed voor het milieu?
Meer info
WWF-US / Clay Bolt

8 duurzame celebs die je moet volgen

Onze ambassadeurs zoals Armin van Buuren of Jessie Jazz zijn niet de enige celebs die zich supergoed inzetten voor de natuur. Ook deze 9 celebs dragen allemaal hun steentje bij. 
Meer info
Thomas Cristofoletti / WWF-US

Energie besparen met je telefoon

Is jouw telefoonbatterij altijd snel leeg? Al dat opladen kost natuurlijk energie. Met deze tips gaat je batterij langer mee, hoef je minder vaak op te laden en bespaar je dus stroom.
Meer info
Tanja Greve

5 tips om een natuurbeschermer op school te zijn

Ook op school kun je een echte natuurbeschermer zijn! Door bijvoorbeeld steeds een broodtrommel en een drinkfles te gebruiken. Check hier alle tips
Meer info