Tanja Greve
tips

5 Duurzame tips voor op school Yesss

Niet alleen in de natuur kun je een echte natuurbeschermer zijn, ook op school! Gebruik bijvoorbeeld zo min mogelijk plastic of papier. Check hier alle tips om een echte natuurbeschermer op school te worden!

Ook op school kun je een echte natuurbeschermer zijn! Door bijvoorbeeld steeds een broodtrommel en een drinkfles te gebruiken. Maar ook je schoolboeken kun je op een natuurvriendelijke manier kaften en pimpen. Een dosis fantasie en handige vingers komen goed van pas.

Neem je broodtrommel mee

Je brood stop je natuurlijk niet in een plastic zakje, maar doe je in een broodtrommel. Je boterhammen blijven lekker vers en het is bovendien goed voor het milieu

Drinkfles

Een natuurbeschermer heeft ook een drinkfles. Zo hoef je niet steeds een plastic flesje of een blikje mee te nemen. Pimp jouw drinkfles met bijvoorbeeld stickers, zodat je hem altijd herkent! 

Potloden of schriften

Je kiest best voor houten potloden of schriften met een FSC label. Het FSC label wil zeggen dat het hout op een duurzame manier is geoogst.

 

Knutsel je eigen schoolsplullen

Uit afval kan je heel wat leuke schoolspulletjes maken. Maak bijvoorbeeld, zoals Jill, van je oude spijkerbroek een mooie etui. (Zie je de video hieronder niet? Accepteer dan de cookies)

KRINGLOOPWINKEL

Schoolspullen hoef je niet nieuw te kopen. In de kringwinkel vind je heel wat spulletjes voor weinig geld. Met een beetje fantasie maak je er echt iets leuk van!

Nog meer doen op school?

Wil je nog meer bezig zijn met natuur, klimaat, duurzaamheid en wilde dieren? En zelf ontdekken wat je kunt doen voor een groenere wereld? Vraag je juf of meester dan om zich in te schrijven voor Toekomstkunde! Speciale lessen voor groep 5 t/m 8. 

Meer info

Bekijk ook deze duurzame tips

Zijn sneakers duurzaam?

Er bestaan honderden verschillende soorten, merken en kleurencombinaties. Jij hebt er vast wel een paar van in je kast liggen: de sneaker! Sneakers zijn al lang niet meer gewoon schoeisel. Ze stralen uit wie je bent en passen bij je kledingstijl. Maar zijn de sneakers die wij dragen wel zo goed voor het milieu?
Meer info
WWF-US / Clay Bolt

8 duurzame celebs die je moet volgen

Onze ambassadeurs zoals Armin van Buuren of Jessie Jazz zijn niet de enige celebs die zich supergoed inzetten voor de natuur. Ook deze 9 celebs dragen allemaal hun steentje bij. 
Meer info
Suzie Hubbard / WWF-UK

4x tips om je cadeau duurzaam in te pakken

Je cadeau duurzaam inpakken zonder nieuw pakpapier? Hoe dat werkt, lees je hier.
Meer info
Thomas Cristofoletti / WWF-US

Energie besparen met je telefoon

Is jouw telefoonbatterij altijd snel leeg? Al dat opladen kost natuurlijk energie. Met deze tips gaat je batterij langer mee, hoef je minder vaak op te laden en bespaar je dus stroom.
Meer info
Chris van Swaay

7x diervriendelijk tuinieren

Wil jij meer vogels en insecten in je tuin? Wij geven je 8 tuintips!
Meer info
iStock

5x duurzame kledingtips

We kopen steeds meer kleding en gebruiken het steeds korter. De kledingwinkels vernieuwen hun collecties in razend tempo en de kledingberg wordt steeds groter. Daarom 5 tips om minder kleding te kopen en weg te gooien!
Meer info