Tanja Greve
tips

5 Duurzame tips voor op school Yesss

Niet alleen in de natuur kun je een echte natuurbeschermer zijn, ook op school! Gebruik bijvoorbeeld zo min mogelijk plastic of papier. Check hier alle tips om een echte natuurbeschermer op school te worden!

Ook op school kun je een echte natuurbeschermer zijn! Door bijvoorbeeld steeds een broodtrommel en een drinkfles te gebruiken. Maar ook je schoolboeken en je pennen kan je op een natuurvriendelijke manier kaften en pimpen. Een dosis fantasie en enkele handige vingers komen goed van pas.

Neem je broodtrommel mee

Je brood stop je natuurlijk niet in een plastic zakje, maar doe je in een broodtrommel. Je boterhammen blijven lekker vers en het is bovendien goed voor het milieu

Drinkfles

Een natuurbeschermer heeft ook een drinkfles. Zo hoef je niet steeds een plastic flesje of een blikje mee te nemen. En superleuk om je drinkfles te pimpen met bijvoorbeeld stickers.

FSC potloden

Je kiest best voor houten potloden met een FSC label. Het FSC label wil zeggen dat het hout op een duurzame manier is geoogst.

 

Knutsel je eigen schoolsplullen

Uit afval kan je heel wat leuke schoolspulletjes maken. Maak bijvoorbeeld, zoals Jill, van je oude spijkerbroek een mooie etui:

KRINGLOOPWINKEL

Schoolspullen hoef je niet nieuw te kopen. In de kringwinkel vind je heel wat spulletjes voor weinig geld. Met een beetje fantasie maak je er echt iets leuk van!

Nog meer doen op school?

Wil je nog meer bezig zijn met natuur, klimaat, duurzaamheid en wilde dieren? En zelf ontdekken wat je kunt doen voor een groenere wereld? Vraag je juf of meester dan om zich in te schrijven voor Toekomstkunde! Speciale lessen voor groep 5 t/m 8. 

Meer info

Bekijk ook deze duurzame tips

Troy Mayne

8x Tips om minder plastic te gebruiken

Elk uur belanden er bijna 10 zwembaden vol plastic in zee. Plastic dat niet afbreekt en daardoor wel duizenden jaren blijft ronddrijven. Dat moet stoppen
Meer info
Chris van Swaay

8x diervriendelijk tuinieren

Wil jij meer vogels en insecten in je tuin? Wij geven je 8 tuintips!
Meer info
iStock

5x duurzame kledingtips

We kopen steeds meer kleding en gebruiken het steeds korter. De kledingwinkels vernieuwen hun collecties in razend tempo en de kledingberg wordt steeds groter. Daarom 5 tips om minder kleding te kopen en weg te gooien!
Meer info