video

Niek Ziet Strepen

Ambassadeur Niek Roozen gaat op zoek naar tijgers in Siberië. Hij zoekt uit waarom het niet goed gaat met de Siberische tijger én hoe we 'm kunnen beschermen!

Het aantal tijgers is in 100 jaar tijd met 97 procent afgenomen. Tegenwoordig leven er 3900 tijgers in het wild. Hoe dat komt, zoekt Niek uit in Niek Ziet strepen! 

Aflevering 1: Niek wordt omringd door tijgers

WWF-ambassadeur Niek Roozen is in Siberië om te kijken hoe WWF de Siberische tijger beschermt. Want dat is hard nodig! In de eerste aflevering staat hij meteen in het tijgergebied, hier leven de tijgers!

Aflevering 2: Niek jaagt op stropers

In deze aflevering van ‘Niek ziet strepen’ gaat Niek op pad naar een onderzoekscentrum waar een dode tijger is gebracht. Onderweg wordt zijn reis onderbroken door een telefoontje van de hoofdranger. Er is een verdachte auto gezien. Dat zou wel eens een stroper kunnen zijn....

Aflevering 3: Niek in het spoor van de tijger

In deze derde aflevering van ‘Niek ziet strepen’ gaan Pavel, Femke en Niek op zoek naar tijgersporen. En die vinden ze!

Aflevering 4: Niek zorgt voor de tijgers

In deze vierde en laatste aflevering van ‘Niek ziet strepen’ gaat Niek op bezoek bij de tijgeropvang. En hij mag meewerken achter de schermen in de opvang! Lukt het hem om na al die dagen eindelijk een tijger in het echt te zien?

Backstage: The road to the tigers

The road to Siberië, waar ik samen met WWF op zoek ga naar wilde tijgers en ga leren hoe ze mijn lievelingsdier beschermen!!

Backstage: Geen goed idee

Rondlopen in een ijskast, vast in de sneeuw en de eerste tijger is gespot!

Kijk ook deze video's

Serie: Rangers in het Regenwoud

Janouk gaat naar Brazilië om te zien hoe de jaguar en zijn bos worden beschermd én om haar Rangerdiploma te halen. Gaat het haar lukken?
Meer info

Wat voer jij in je schild?

Niek en Janouk gaan elke week, soms samen met een BN-er, op bezoek bij een Ranger! Om te zien wat alle Rangers in hun schild voeren!

Pas maar op, want wie weet staan ze ook opeens voor jouw deur!
Meer info
Joost van Uffelen / WWF

Niek is gehaaid: Haai Alarm

Elke seconde worden drie haaien gedood voor haaienvinnensoep en haaienvlees. Dit prachtige roofdier dreigt daardoor uit de oceaan te verdwijnen. Niek komt alles te weten over haaien en zoekt uit waarom in Nederland nog gewoon haaienvinnensoep verkocht wordt.
Meer info