Nieuws

Rangers in het Regenwoud

Janouk gaat naar Brazilië om te zien hoe de jaguar en zijn bos worden beschermd én om haar Rangerdiploma te halen. Gaat het haar lukken?

Bekijk de serie

Hoe word je een echte Ranger? In Rangers in het Regenwoud leert Janouk door allerlei opdrachten meer over (ontbossing in) het regenwoud en de jaguar die daar leeft én hoopt ze haar Rangerdiploma te behalen. 

Aflevering 1

Niek stuurt Janouk naar Brazilië om een echte Ranger te worden. Via opdrachten leert ze meer over het regenwoud, de dieren die er in leven en hoe deze beschermd worden. Maar hoe bereid je je eigenlijk voor op zo'n reis?

De grote reis

Aflevering 2

De volgende dag wil Janouk meteen de jungle in, maar dat kan niet zomaar. Ze moet eerst de Ranger Regels kennen. En ze ontmoet het grootste landdier van Zuid-Amerika! Spannend!

RangerRegels

Aflevering 3

Janouk gaat op zoek naar PowerPlanten, planten die een bijzondere eigenschap hebben en superbelangrijk zijn voor het bos. Zo ontdekt ze een wandelende palm! Komt ze erachter wat je moet doen als je oog in oog staat met een jaguar én gaat ze met de parkrangers op patrouille om op zoek te gaan naar stropers. Wat gaat ze tegenkomen?

Op patrouille

Aflevering 4

In de vierde en laatste aflevering komt Janouk erachter hoe WWF het bos van de jaguar beschermt én herstelt; met nieuwe bomen. Maar waar haal je een nieuwe boom vandaan? Kopen in een tuincentrum? En waarom zijn die bomen zo belangrijk? Spot ze nu toch eindelijk de jaguar? En haalt Janouk haar Rangerdiploma? Je zit het in de laatste aflevering! We zijn benieuwd wat je van de serie vindt! Laat het ons weten op social via #wwfrangers

Jaguar in beeld

'75% van de natuurbranden veroorzaakt door mensen'

Het aantal natuurbranden neemt wereldwijd toe. Dit jaar zijn er al 13 procent meer branden geweest dan vorig jaar. Van alle natuurbranden wereldwijd wordt 75 procent veroorzaakt door mensen, dat schrijft het Wereld Natuur Fonds in een nieuw rapport.

Meer info
Nationaal Park Serra da Bocaina, Atlantisch regenwoud Michel Gunther / WWF

Wat is het Atlantisch Regenwoud?

Het is geen beroemd gebied zoals de Amazone en er leven ook geen grote lievelingen als de koala of de tijger. Wat er wel voorkomt? Een ongekend aantal unieke diersoorten, bomen en planten. 

Wil jij ook een echte Ranger worden?

Wil jij, net als Janouk, een echte Ranger worden? Dat kan!

Samen komen we dan op voor de natuur én wilde en bedreigde dieren, zoals de jaguar, reuzenpanda, de zeeschildpad en de olifant.

Ja, ik wil Ranger worden

Kijk ook deze video's

Kijken: Niek Ziet Strepen

Niek gaat op zoek naar tijgers in Siberië. Hij zoekt uit waarom het niet goed gaat met de Siberische tijger én hoe we 'm kunnen beschermen!
Meer info

Wat voer jij in je schild?

Niek en Janouk gaan elke week, soms samen met een BN-er, op bezoek bij een Ranger! Om te zien wat alle Rangers in hun schild voeren!

Pas maar op, want wie weet staan ze ook opeens voor jouw deur!
Meer info
Joost van Uffelen / WWF

Niek is gehaaid: Haai Alarm

Elke seconde worden drie haaien gedood voor haaienvinnensoep en haaienvlees. Dit prachtige roofdier dreigt daardoor uit de oceaan te verdwijnen. Niek komt alles te weten over haaien en zoekt uit waarom in Nederland nog gewoon haaienvinnensoep verkocht wordt.
Meer info