Marrit Schuddebeurs
Nieuws

Rangers zetten roggen uit Goed bezig

Rangers hebben tien roggen uitgezet in de Noordzee. De roggen moeten ervoor zorgen dat er uiteindelijk meer soortgenoten in de zee komen.

 

 

Deze 10 Rangers waren de gelukkige winnaars van een prijsvraag. Daarom mochten ze meehelpen 10 roggen uit te zetten. En dat was koud en spannend! Op 4 oktober, dierendag was het zover. 

Vroeger kwamen er verschillende soorten roggen voor in de Noordzee. Maar omdat er veel is gevist, zijn er nu nog maar weinig. WWF en ARK Natuurontwikkeling willen dat de dieren weer terugkomen. Daarom kweken ze roggen en laten ze ze vrij.

Sinds 2018 zijn er zo'n 400 roggen uitgezet in de Noordzee. Ook kleine haaien zijn vrijgelaten. Hiermee hopen we dat er nog meer roggen en haaien in de zee bij Nederland en België komen.

De vrijgelaten dieren hebben een zender gekregen. Die stuurt allerlei gegevens door. Zo hopen we meer over de dieren te kunnen leren.

 

Je leest er alles over in de volgende Ranger Report

Meer dierennieuws

Spreekbeurten en werkstukken

Wil jij op school vertellen over hoe bijzonder onze aarde is, hoeveel mooie dieren er rondlopen of over wat het Wereld Natuur Fonds precies doet? Houd er dan je spreekbeurt of werkstuk over! Download onze gratis infobladen.
Meer info

Dagboek van Jon

IJsberen hebben het moeilijk. Daarom gaat ijsbeeronderzoeker Jon Aars elk jaar op expeditie naar Spitsbergen. ‘Het is hier koud, maar goud!’
Meer info
naturepl.com / Neil Aldridge / WWF

Hoe gaat het met de natuur?

Het gaat slecht met veel wilde dieren op aarde. De groepen waarin ze leven worden steeds kleiner. Dat staat in een nieuw rapport van WWF.
Meer info
Jaap van der Waarde/WWF

Wie bepaalt hoe dieren genoemd worden?

Elk jaar worden er zo’n 2000 nieuwe diersoorten ontdekt. Dat zijn er superveel! Maar wie bepaalt nou de naam van zo'n nieuw ontdekt dier?
Meer info

Op pad met de boswachter

Het oerwoud in Brazilië heeft het zwaar. Maar hoe gaat het eigenlijk met de bomen in ons eigen land? Rangers Annemijn (10) en Isabel (8) struinden met boswachter Amy Zeeman door het Roggebotzand in Dronten.
Meer info

Dagboek van Janouk Kelderman in het tropisch regenwoud

WWF-ambassadeur Janouk was in het atlantisch Regenwoud
in Brazilië en ontdekte: “Dit mooie thuis van de jaguar moeten we beschermen!”
Meer info