dagboek

Kartika beschermt de zee

Kartika Sumolang (40) werkt voor WWF in Indonesië. Ze zorgt voor de bescherming van zeeën bij het eiland Sulawesi. Hier laat ze zien wat ze allemaal doet.

Hoi, ik ben Kartika

In het deel van Indonesië waar ik werk is Wakatobi het belangrijkste beschermde natuurgebied. Het bestaat uit tientallen eilanden en groot stuk zee met koraalriffen. Bij elkaar is het gebied zo groot als een derde van jullie hele land.

 

Word zelf ook een echte Ranger

Ben jij gek op wilde dieren en wil je ze graag beschermen? Word dan Ranger! Want samen komen we op voor de natuur én wilde en bedreigde dieren, zoals de reuzenpanda, de zeeschildpad en de koala.

Meld je hier aan

Lees ook andere dagboeken

Onze parkrangers en andere dierenvrienden leggen graag aan je uit wat ze precies doen.

Een dagje bij de bioboer

Hoe we nu ons voedsel maken, is niet altijd goed voor de natuur. Er is bijvoorbeeld heel veel water nodig of giftige stoffen om de insecten weg te houden. Cornelis Mosselman is boer en pakt het heel anders aan! Loop een dagje met hem mee.
Meer info

Dagboek van Brandon Laforest

Vanuit de basis op Baffineiland werk ik, Brandon Laforest, voor het Wereld Natuur Fonds in Canada. Ik vertel je in mijn dagboek wat ik daar allemaal doet.
Meer info
WWF-UK / James Morgan

Een dagje bij de douane

Michiel werkt bij de douane van Schiphol. Hij controleert verdachte koffers en andere bagage, om te controleren of er geen (levende) dieren in zitten. Lees zijn dagboek
Meer info