Jonathan Caramansu / WWF

Dagboek van een parkranger Wow

Onze parkrangers zijn dé mensen die de wilde dieren in de natuurgebieden beschermen.

Parkrangers zetten zich wereldwijd elke dag in om bedreigde dieren te beschermen. Ze rijden rond in hun auto's of varen over de rivieren of oceanen om dieren te tellen, onderzoek te doen naar de dieren, gewonde dieren te helpen en natuurlijk om stropers te pakken zodat de dieren veilig blijven.

Ook praten parkrangers met de mensen die dicht bij de wilde dieren wonen. Zo kunnen ze ervoor zorgen dat mensen en dieren geen last van elkaar hebben. 

Op deze pagina lees je alles over onze parkrangers en het werk dat zij doen.

Dagboek van Mathata

Als kind was ranger MATHATA TOMELETSO (43 jaar) uit Botswana bang voor de leeuwen die rond zijn dorp slopen. Maar nu is hij trots op de dieren. Met slimme zenders probeert hij ze te beschermen.
Meer info

Dagboek van Darren Grover

Weet je het nog? Begin 2020 stond een groot deel van Australië in brand. Parkranger Darren Grover van WWF Australië helpt de gewonde koala's. Lees hier zijn dagboek
Meer info

Dagboek van Mergen Markov

Jagen op sneeuwluipaarden. De Russische MERGEN MARKOV (35) heeft nooit iets anders gedaan. Maar vroeger schoot hij met een geweer. En nu met een camera.
Meer info

Ben jij al Ranger?

Ben jij gek op wilde dieren en wil je ze graag beschermen? Word dan WWF-Ranger! Want samen komen we op voor de natuur én wilde en bedreigde dieren, zoals de reuzenpanda, de zeeschildpad en de olifant.

Meer info