Jonathan Caramansu / WWF

Dagboek van een parkranger Wow

Onze parkrangers zijn dé mensen die de wilde dieren in de natuurgebieden beschermen.

Parkrangers zetten zich wereldwijd elke dag in om bedreigde dieren te beschermen. Ze rijden rond in hun auto's of varen over de rivieren of oceanen om dieren te tellen, onderzoek te doen naar de dieren, gewonde dieren te helpen en natuurlijk om stropers te pakken zodat de dieren veilig blijven.

Ook praten parkrangers met de mensen die dicht bij de wilde dieren wonen. Zo kunnen ze ervoor zorgen dat mensen en dieren geen last van elkaar hebben. 

Op deze pagina lees je alles over onze parkrangers en het werk dat zij doen.

WWF-UK / James Morgan

Een dagje bij de douane

Michiel werkt bij de douane van Schiphol. Hij controleert verdachte koffers en andere bagage, om te controleren of er geen (levende) dieren in zitten. Lees zijn dagboek
Meer info

Dagboek van Janouk Kelderman in het tropisch regenwoud

WWF-ambassadeur Janouk was in het atlantisch Regenwoud
in Brazilië en ontdekte: “Dit mooie thuis van de jaguar moeten we beschermen!”
Meer info

Dagboek van Kartika Sumolang

Kartika werkt voor WWF in Indonesië. Ze zorgt voor de bescherming van zeeën bij het eiland Sulawesi. Hier laat ze zien wat ze allemaal doet.
Meer info

Dagboek van Mathata

Als kind was parkranger Mathata uit Botswana bang voor de leeuwen die rond zijn dorp slopen. Maar nu is hij trots op de dieren. Met slimme zenders probeert hij ze te beschermen.
Meer info

Dagboek van Darren Grover

Parkranger Darren Grover van WWF Australië helpt koala's die gewond zijn geraakt door bosbranden. Lees hier zijn dagboek
Meer info

Dagboek van Mergen Markov

De Russische Mergen was vroeger jager. Tegenwoordig beschermt hij de sneeuwluipaard.
Meer info

Ben jij al Ranger?

Ben jij gek op wilde dieren en wil je ze graag beschermen? Word dan WWF-Ranger! Want samen komen we op voor de natuur én wilde en bedreigde dieren, zoals de reuzenpanda, de zeeschildpad en de olifant.

Meld je hier aan