Michel Gunther / WWF
Nieuws

2020 topjaar voor de karetschildpad

De regio in Maleisië is het thuis van één van de twee belangrijkste populaties karetschildpadden in Maleisië.

 In 2020 waren dat er maar liefst 807 nesten met succes beschermd, dat zijn er ruim 200 meer dan in 2018.

Stropers gepakt

De schildpad-beschermers worden ingezet als de zeeschildpadden eieren gaan leggen. Dan schrijven ze op waar de nesten zijn, ze labelen de zeeschildpadden en ze zorgen dat de eieren veilig zijn. 
WWF in Maleisie heeft ook veel gegevens van stropers verzameld. Deze gegevens zijn doorgeven aan de politie, zodat zij de stropers op kunnen pakken.

Meer dierennieuws

Spreekbeurten en werkstukken

Wil jij op school vertellen over hoe bijzonder onze aarde is, hoeveel mooie dieren er rondlopen of over wat het Wereld Natuur Fonds precies doet? Houd er dan je spreekbeurt of werkstuk over! Download onze gratis infobladen.
Meer info

Dagboek van Jon

IJsberen hebben het moeilijk. Daarom gaat ijsbeeronderzoeker Jon Aars elk jaar op expeditie naar Spitsbergen. ‘Het is hier koud, maar goud!’
Meer info
naturepl.com / Neil Aldridge / WWF

Hoe gaat het met de natuur?

Het gaat slecht met veel wilde dieren op aarde. De groepen waarin ze leven worden steeds kleiner. Dat staat in een nieuw rapport van WWF.
Meer info
Jaap van der Waarde/WWF

Wie bepaalt hoe dieren genoemd worden?

Elk jaar worden er zo’n 2000 nieuwe diersoorten ontdekt. Dat zijn er superveel! Maar wie bepaalt nou de naam van zo'n nieuw ontdekt dier?
Meer info

Op pad met de boswachter

Het oerwoud in Brazilië heeft het zwaar. Maar hoe gaat het eigenlijk met de bomen in ons eigen land? Rangers Annemijn (10) en Isabel (8) struinden met boswachter Amy Zeeman door het Roggebotzand in Dronten.
Meer info

Dagboek van Janouk Kelderman in het tropisch regenwoud

WWF-ambassadeur Janouk was in het atlantisch Regenwoud
in Brazilië en ontdekte: “Dit mooie thuis van de jaguar moeten we beschermen!”
Meer info