Michel Gunther / WWF
Nieuws

2020 topjaar voor de karetschildpad

De regio in Maleisië is het thuis van één van de twee belangrijkste populaties karetschildpadden in Maleisië.

 In 2020 waren dat er maar liefst 807 nesten met succes beschermd, dat zijn er ruim 200 meer dan in 2018.

Stropers gepakt

De schildpad-beschermers worden ingezet als de zeeschildpadden eieren gaan leggen. Dan schrijven ze op waar de nesten zijn, ze labelen de zeeschildpadden en ze zorgen dat de eieren veilig zijn. 
WWF in Maleisie heeft ook veel gegevens van stropers verzameld. Deze gegevens zijn doorgeven aan de politie, zodat zij de stropers op kunnen pakken.

Meer dierennieuws

Staffan Widstrand / WWF

Meer bos voor de jaguar

Het bos van de jaguar wordt hersteld. Maar hoe plant je zomaar bomen in een gigantisch groot regenwoud? We leggen het uit.
Meer info

Jaguar weg door snelweg

Een snelweg in een prachtig gebied in het Atlantisch Regenwoud is jarenlang gesloten geweest. Nu wil de regering de weg weer openenen. Dat is slecht nieuws voor de jaguar.
Meer info
Redmich / Shutterstock

Hey Google, praat met Wereld Natuur Fonds

Haal de wilde dieren in huis met de voice-app van het Wereld Natuur Fonds! Speel spannende quizzen en luister naar de leukste dierenverhaaltjes.
Meer info

Dit hebben de Plasticjagers opgehaald

Plasticjagers Freek Vonk, Janouk en Anne Appelo maakten vandaag, op 1 juli, bekend dat er een fantastisch bedrag opgehaald is voor Zapp Your Planet Plasticjagers. 
Meer info

Dagboek van Mergen Markov

Jagen op sneeuwluipaarden. De Russische MERGEN MARKOV (35) heeft nooit iets anders gedaan. Maar vroeger schoot hij met een geweer. En nu met een camera.
Meer info
Michal Pechardo

Waanzinnige strandweetjes

Dacht je dat er op het strand weinig dieren leven? Dan heb je het mis! Ontdek deze fantastische strandfeitjes en kom beslagen ten zee, eh... ijs op het strand voor een dagje zonnen!
Meer info