Jiri Rezac / WWF-UK
Nieuws

Superveel bomen gekapt Slecht nieuws!

Stel je voor dat heel Nederland vol bomen stond. En dat keer tien. Zoveel bomen zijn er gekapt tussen 2004 en 2017. Dat staat in een nieuw rapport van WWF.

Bedreigde dieren

De bomen zijn vooral gekapt om ruimte te maken voor landbouw. En dat is slecht nieuws. De bossen zijn namelijk het leefgebied van bedreigde diersoorten zoals tijgers en Aziatische olifanten. Doordat deze dieren steeds minder leefruimte krijgen, worden ze nog meer bedreigd.

 

De reden dat er steeds meer bomen gekapt worden, is omdat steeds meer mensen uit Europa bepaalde producten in de supermarkt kopen. Palmolie, soja voor dierenvoer en cacao bijvoorbeeld.

Gelukkig doet WWF er alles aan om ontbossing tegen te gaan. Wat jij zelf kunt doen tegen ontbossing? Eet vaker plantaardig en vraag je ouders om erop te letten dat ze producten kopen waarvoor geen bomen gekapt zijn.

Luchtfoto van een palmolie plantage Audra Melton / WWF-US

Meer dierennieuws

Dagboek van Janouk Kelderman in het tropisch regenwoud

WWF-ambassadeur Janouk was in het atlantisch Regenwoud
in Brazilië en ontdekte: “Dit mooie thuis van de jaguar moeten we beschermen!”
Meer info
Redmich / Shutterstock

Hey Google, praat met Wereld Natuur Fonds

Haal de wilde dieren in huis met de voice-app van het Wereld Natuur Fonds! Speel spannende quizzen en luister naar de leukste dierenverhaaltjes.
Meer info

Dagboek van Kartika Sumolang

Kartika werkt voor WWF in Indonesië. Ze zorgt voor de bescherming van zeeën bij het eiland Sulawesi. Hier laat ze zien wat ze allemaal doet.
Meer info
Staffan Widstrand / WWF

Meer bos voor de jaguar

Het bos van de jaguar wordt hersteld. Maar hoe plant je zomaar bomen in een gigantisch groot regenwoud? We leggen het uit.
Meer info

Jaguar weg door snelweg

Een snelweg in een prachtig gebied in het Atlantisch Regenwoud is jarenlang gesloten geweest. Nu wil de regering de weg weer openenen. Dat is slecht nieuws voor de jaguar.
Meer info

Dit hebben de Plasticjagers opgehaald

Plasticjagers Freek Vonk, Janouk en Anne Appelo maakten vandaag, op 1 juli, bekend dat er een fantastisch bedrag opgehaald is voor Zapp Your Planet Plasticjagers. 
Meer info