Jiri Rezac / WWF-UK
Nieuws

Superveel bomen gekapt Slecht nieuws!

Stel je voor dat heel Nederland vol bomen stond. En dat keer tien. Zoveel bomen zijn er gekapt tussen 2004 en 2017. Dat staat in een nieuw rapport van WWF.

Bedreigde dieren

De bomen zijn vooral gekapt om ruimte te maken voor landbouw. En dat is slecht nieuws. De bossen zijn namelijk het leefgebied van bedreigde diersoorten zoals tijgers en Aziatische olifanten. Doordat deze dieren steeds minder leefruimte krijgen, worden ze nog meer bedreigd.

 

De reden dat er steeds meer bomen gekapt worden, is omdat steeds meer mensen uit Europa bepaalde producten in de supermarkt kopen. Palmolie, soja voor dierenvoer en cacao bijvoorbeeld.

Gelukkig doet WWF er alles aan om ontbossing tegen te gaan. Wat jij zelf kunt doen tegen ontbossing? Eet vaker plantaardig en vraag je ouders om erop te letten dat ze producten kopen waarvoor geen bomen gekapt zijn.

Luchtfoto van een palmolie plantage Audra Melton / WWF-US

Meer dierennieuws

Spreekbeurten en werkstukken

Wil jij op school vertellen over hoe bijzonder onze aarde is, hoeveel mooie dieren er rondlopen of over wat het Wereld Natuur Fonds precies doet? Houd er dan je spreekbeurt of werkstuk over! Download onze gratis infobladen.
Meer info

Dagboek van Jon

IJsberen hebben het moeilijk. Daarom gaat ijsbeeronderzoeker Jon Aars elk jaar op expeditie naar Spitsbergen. ‘Het is hier koud, maar goud!’
Meer info
naturepl.com / Neil Aldridge / WWF

Hoe gaat het met de natuur?

Het gaat slecht met veel wilde dieren op aarde. De groepen waarin ze leven worden steeds kleiner. Dat staat in een nieuw rapport van WWF.
Meer info
Jaap van der Waarde/WWF

Wie bepaalt hoe dieren genoemd worden?

Elk jaar worden er zo’n 2000 nieuwe diersoorten ontdekt. Dat zijn er superveel! Maar wie bepaalt nou de naam van zo'n nieuw ontdekt dier?
Meer info

Op pad met de boswachter

Het oerwoud in Brazilië heeft het zwaar. Maar hoe gaat het eigenlijk met de bomen in ons eigen land? Rangers Annemijn (10) en Isabel (8) struinden met boswachter Amy Zeeman door het Roggebotzand in Dronten.
Meer info

Dagboek van Janouk Kelderman in het tropisch regenwoud

WWF-ambassadeur Janouk was in het atlantisch Regenwoud
in Brazilië en ontdekte: “Dit mooie thuis van de jaguar moeten we beschermen!”
Meer info