Kom ook in actie voor jouw favo dier

Wil je alles weten over jouw favo wilde dieren? En wil je voor ze in actie komen door geld op te halen, een spreekbeurt te houden of een cleanup te organiseren? Dan ben je bij WWF-Rangers aan het juiste adres!  

Lees verder

Kom alles te weten over jouw favo dier!

Vraag jij je ook af of je net zo hard kan brullen als een tijger? Of hoe al dat plastic in de zee terecht komt? En wil je graag iets doen voor het klimaat, bedreigde wilde dieren en de natuur? Mooi! We helpen je daarbij!

Zeeschildpad
Zeeschildpad
Panda
Panda
Olifant
Olifant
Neushoorn
Neushoorn
Orang-oetan
Orang-oetan
Tijger
Tijger
Sneeuwluipaard
Sneeuwluipaard
Haai
Haai
IJsbeer
IJsbeer
Gorilla
Gorilla
Plastic Bende

Sluit je aan bij de Plastic Bende

Kom in actie
Plastic Bende

Bevrijd de zeeschildpad van plastic

Plastic Bende fikst afvalstation, plastic vangers in rivieren en hulp aan zeeschildpadden  

In korte tijd hebben 5.000 Plastic Bendeleden al 85.000 euro ‘buit’ gemaakt. Voor dit ongelofelijk mooie bedrag kan WWF in Azië een afvalstation bouwen en plastic vangers in rivieren aanschaffen. En ook kunnen we via onze partner Flying Vets gewonde en aangespoelde zeeschildpadden in de Koraaldriehoek in Azië helpen. Het werk van de Plastic Bende zit er nog niet op: bendeleden voeren nog actie voor de zeeschildpad totdat de nieuwe Rangeractie van start gaat.

Plastic Bendeleider Niek Roozen maakte vandaag de tussenstand bekend tijdens een geheim event van de Plastic Bende in Diergaarde Blijdorp. Directeur Kirsten Schuijt is enorm trots op wat nu al bereikt is: “Duizenden bendeleden zijn direct enthousiast aan de slag gegaan om ervoor te zorgen dat straks in de Koraaldriehoek minder plastic afval in zee terecht komt. Minstens zo belangrijk is dat kinderen door de Plastic Bende ook in hun eigen buurt of school in actie komen en volwassenen aansporen om iets aan het probleem te doen. Er zijn zelfs kinderen in gesprek gegaan met wethouders in hun gemeente. Mooier kan niet!”

Plastic Bende op school
Ook op scholen is veel aandacht voor het onderwerp. In heel korte tijd zijn al ruim 1400 lespakketten over het plastic probleem gedownload. Ook heeft WWF een toolkit ontwikkeld om scholen te helpen minder (wegwerp)plastic te gebruiken. Door de toolkit te gebruiken kan je als school de eerste stap zetten in het verminderen van plastic.

Elk jaar gaan miljoenen zeedieren, zoals de zeeschildpad, dood door plastic. Dit moet stoppen! Lees hier meer over wat er aan de hand is en wat onze oplossingen zijn. Op plasticbende.nl staan ook leuke actietips om geld op te halen, zoals bendecupcakes bakken en verkopen, honden uitlaten of oud speelgoed verkopen.

Word WWF-Ranger

Dan ontvang je ons magazine
Dan ontvang je ons magazine
Wil jij meer weten over de liefste, leukste en mooiste wilde dieren? Lees dan één van onze jeugdmagazines!
Ga naar de leukste (dieren)parken!
Ga naar de leukste (dieren)parken!
WWF-Rangers krijgen korting of gaan gratis naar de leukste uitjes! Bekijk snel welke parken meedoen
Kun je naar al onze activiteiten
Kun je naar al onze activiteiten
Van vogelhuisjes maken tot een workshop stropers vangen. De vrijwilligers van het Wereld Natuur Fonds organiseren vaak activiteiten voor WWF-Rangers. Kijk wat er te doen is bij jou in de buurt!
Kom in actie
Kom in actie
Vertel iedereen over jouw favo dier, met deze info voor je spreekbeurt!

Ben jij al WWF-Ranger?

Ben jij gek op wilde dieren en wil je ze graag beschermen? Word dan WWF-Ranger! Want samen komen we op voor de natuur én wilde en bedreigde dieren, zoals de reuzenpanda, de zeeschildpad en de olifant.

Meer info