WWF / James Morgan
Olifant

Dagboek van douane-medewerker Michiel

In de meeste koffers op Schiphol zitten doodgewone dingen. Maar soms nemen mensen spullen uit de natuur mee, van bedreigde dieren bijvoorbeeld. Dat mag niet. Douane-medewerker Michiel controleert alle spullen.

Wat doet de douane?

De douane controleert goederen die ons land binnenkomen. Michiel werkt bij de douane van Schiphol. Hij controleert verdachte koffers en andere bagage. 

“Er komen hier honderden vliegtuigen per dag. Wij controleren of er verboden spullen met die vluchten meekomen. Als dat zo is, wordt het onderschept.”

man en vrouwlijke ranger
Verboden
Simon Rawles / WWF-UK

Stop de stropers

Veel diersoorten zoals de olifant, de neushoorn en het schubdier zijn bedreigd. Dat komt omdat mensen de dieren doden voor hun tanden, hun hoorn, hun vacht of andere delen.

Word een echte Ranger

Ben jij gek op wilde dieren en wil je ze graag beschermen? Word dan Ranger! Want samen komen we op voor de natuur én wilde en bedreigde dieren, zoals de reuzenpanda, de zeeschildpad en de koala.

Meld je aan

Lees ook andere dagboeken

Onze parkrangers leggen graag aan je uit wat ze precies doen.

Dagboek van Janouk Kelderman in het tropisch regenwoud

WWF-ambassadeur Janouk was in het atlantisch Regenwoud
in Brazilië en ontdekte: “Dit mooie thuis van de jaguar moeten we beschermen!”
Meer info

Dagboek van Kartika Sumolang

Kartika werkt voor WWF in Indonesië. Ze zorgt voor de bescherming van zeeën bij het eiland Sulawesi. Hier laat ze zien wat ze allemaal doet.
Meer info

Dagboek van Mathata

Als kind was parkranger Mathata uit Botswana bang voor de leeuwen die rond zijn dorp slopen. Maar nu is hij trots op de dieren. Met slimme zenders probeert hij ze te beschermen.
Meer info

Dagboek van Darren Grover

Parkranger Darren Grover van WWF Australië helpt koala's die gewond zijn geraakt door bosbranden. Lees hier zijn dagboek
Meer info

Dagboek van Mergen Markov

De Russische Mergen was vroeger jager. Tegenwoordig beschermt hij de sneeuwluipaard.
Meer info