Avel Chucklanov

herken de olifant

Er zijn drie verschillende olifanten. Kun jij ze herkennen?

Het verschil

Savanne-olifanten

Dit zijn de grootste van alle soorten. Ze hebben een slurf met twee vingerachtige uitstulpsels, hele grote oren, een holle rug en rimpelige huid. Deze leeft in Afrika.

 

Bos-olifanten

De bos-olifanten zijn een maatje kleiner dan de savanne-olifanten om zich makkelijk door het woud te manoeuvreren. Ze hebben rondere oren en rechtere tanden, die naar beneden wijzen. Deze leeft ook in Afrika. 

 

Aziatische olifanten

De Aziatische olifant heeft een slurf met maar één uitstulpsel. En hij heeft kleinere oren dan de Afrikaanse en een bolle rug.
Hun huid is donkergrijs tot bruin, met roze vlekken op het voorhoofd, de oren en de borst. Bovendien hebben bij de Aziatische olifant de vrouwtjes geen slagtanden. Deze leven natuurlijk in Azië.

Olifant #1

Cameravalfoto bosolifant

 

Olifant #2

Savanneolifant WW267283

Olifant #3

Bosolifant met jong WW187347

 

Olifant #4

Aziatische olifant WW269610

Olifant #5

antwoorden:

#1 bos-olifant | #2 savanne-olifant | #3 bos-olifant | #4 Aziatische olifant |# Aziatische olifant

Bekijk ook deze doe-tips

Maandelijkse Ranger challenges

Doe elke maand iets nieuws voor de natuur. Leuk voor jezelf én voor de natuur! Elke maand verschijnt er een nieuwe challenge op deze pagina. Hou 'm dus goed in de gaten. En houd je Rangers Paspoort bij de hand voor de stickers!
Meer info

Kraanvogelkunst

Volgens een eeuwenoude Japanse traditie brengt het vouwen van duizend kraanvogels geluk. Aan de slag dus! Vind je duizend een beetje veel? Dan vouw je er gewoon eentje.
Meer info

Bloembollen planten

Als je in het najaar verschillende bollen en knollen plant, barst je tuin in het voorjaar van de kleuren. Op deze 5 bollen en knollen zijn de insecten dol
Meer info

Luistertips

Luister naar deze groene luistertips
Meer info

Regenboog maken

Vind jij regenbogen ook zo fantastisch? Je kunt ze makkelijk zelf maken! Hieronder lees je hoe het werkt. En daarna op zoek naar de pot met goud.
Meer info
Mary Carol Bate

Tips om koel te blijven

In de zomer duik jij misschien in het zwembad of eet je een ijsje, om koel te blijven. Maar hoe houden dieren hun hoofd koel in de hitte? En hoe kun jij dieren in de zomer helpen? Check het hier
Meer info

Hoe maak je de beste natuurfoto's?

Met je smartphone kun je prachtige natuurfoto’s maken. Maar hoe schiet je het allerbeste plaatje? Natuurfotograaf Rick van der Kraats (19) geeft tips.
Meer info
naturepl.com / Steven Kazlowski / WWF

Maak zelf een dieren-video

Heb jij altijd al eens een eigen film willen maken? Dat is helemaal niet zo moeilijk!
Meer info

Plant een pit

Hoera, het is (bijna)lente! Tijd om plantjes te laten groeien. Dat is helemaal niet zo moeilijk. Probeer het maar eens met wat zaadjes en pitjes uit de keuken!
Meer info