Steve Morello / WWF
Nieuws

De meest bijzondere dierenvaders Cool!

21 juni is het Vaderdag. Op deze dag zetten we onze vaders in het zonnetje, maar wist je dat er ook veel bijzondere vaders zijn in het dierenrijk. Hieronder zie je een aantal bijzondere voorbeelden!

Zeepaardje

De bijzonderste vaders zijn die van het zeepaardje. Het vrouwtje legt haar eitjes in de buidel van de man. Het mannetje bevrucht de eitjes en draagt de eitjes totdat ze uitkomen. Echte liefde!

 

Leeuw

Leeuwen zijn sociale dieren. Ze leven meestal in groepen en het mannetje wijkt geen moment van hun zijde. Ze leren de welpen vechten en oefenen belangrijke dingen met ze.

 

Blauwgele Ara

Mannetje en vrouwtjes vormen een koppeltje voor het leven. Het vrouwtje broedt de eieren uit en het mannetje zorgt voor het voedsel voor vrouw en kinderen. Als de kuikens uit het nest zijn voert hij ze nog minstens een maand, totdat ze het zelf kunnen.

 

Keizerspinguïns

Bij de keizerspinguïns leggen de vrouwtjes een ei waarna ze weer naar zee gaan. Mannetjes houden het ei warm op hun voeten onder een beschermende huidplooi. De mannen staan dicht tegen elkaar aan want het is dan erg koud in het poolgebied. Ze beschermen het ei tegen de kou net zolang totdat het uitkomt! Hierna verzorgen ze samen met het vrouwtje om en om het kuiken.

 

Meer dierennieuws

Spreekbeurten en werkstukken

Wil jij op school vertellen over hoe bijzonder onze aarde is, hoeveel mooie dieren er rondlopen of over wat het Wereld Natuur Fonds precies doet? Houd er dan je spreekbeurt of werkstuk over! Download onze gratis infobladen.
Meer info

Dagboek van Jon

IJsberen hebben het moeilijk. Daarom gaat ijsbeeronderzoeker Jon Aars elk jaar op expeditie naar Spitsbergen. ‘Het is hier koud, maar goud!’
Meer info
naturepl.com / Neil Aldridge / WWF

Hoe gaat het met de natuur?

Het gaat slecht met veel wilde dieren op aarde. De groepen waarin ze leven worden steeds kleiner. Dat staat in een nieuw rapport van WWF.
Meer info
Jaap van der Waarde/WWF

Wie bepaalt hoe dieren genoemd worden?

Elk jaar worden er zo’n 2000 nieuwe diersoorten ontdekt. Dat zijn er superveel! Maar wie bepaalt nou de naam van zo'n nieuw ontdekt dier?
Meer info

Op pad met de boswachter

Het oerwoud in Brazilië heeft het zwaar. Maar hoe gaat het eigenlijk met de bomen in ons eigen land? Rangers Annemijn (10) en Isabel (8) struinden met boswachter Amy Zeeman door het Roggebotzand in Dronten.
Meer info

Dagboek van Janouk Kelderman in het tropisch regenwoud

WWF-ambassadeur Janouk was in het atlantisch Regenwoud
in Brazilië en ontdekte: “Dit mooie thuis van de jaguar moeten we beschermen!”
Meer info