Hartmut Jungius / WWF

Klimaatverandering, plasticprobleem, stroperij, ontbossing. Je hebt er vast al eens van gehoord, maar hoe zat het nu weer in elkaar? In deze dossiers lees je er alles over! 

Jaap van der Waarde/WWF

Wie bepaalt hoe dieren genoemd worden?

Elk jaar worden er zo’n 2000 nieuwe diersoorten ontdekt. Dat zijn er superveel! Maar wie bepaalt nou de naam van zo'n nieuw ontdekt dier?
Meer info
Petteri Hautamaa

Waarom zijn rivieren zo belangrijk?

Stel je voor: je bent een trekvis. Een Europese steur in dit geval. Je leven bestaat uit lekker zwemmen in het zoute zeewater, het vinden van voedsel en het maken van nieuwe babysteurtjes. En dan opeens bots je tegen een dam.
Meer info
Teo Lucas / Gigante Azul / WWF

Wat kunnen we doen tegen onderwaterlawaai?

De dieren van de Noordelijke IJszee worden bedreigd door de opwarming van de aarde. Daardoor smelt het ijs. Maar er zijn meer bedreigingen. Een daarvan is lawaai.
Meer info
Milos Bicanski / WWF-UK

Wat kunnen wij doen aan het plastic probleem?

Plastic is echt overal. Kijk maar eens om je heen. Het zit in je tandenborstel, in je voetbalshirt, in je stiften. Elk uur belanden er bijna 10 zwembaden vol plastic in zee. Dat moet stoppen.
Meer info

Wat is klimaatverandering?

Waarom verandert ons klimaat? Op sommige plekken wordt het steeds warmer. Ergens anders valt er veel meer regen dan vroeger. Hoe zit dat precies?
Meer info
Simon Rawles / WWF-UK

Zo stoppen we stroperij

Het doden van beschermde en bedreigde dieren heet stroperij en de mensen die de dieren doden of verkopen noemen we stropers. Dat moet stoppen
Meer info
WWF-Indonesia / Supriyanto

Mens-dier conflict

Ruzie tussen mensen en dieren noemen we mens-dier conflicten. Op veel plekken in Afrika en Azië leven mensen en dieren dichtbij elkaar in de natuur. Daardoor kunnen ze last van elkaar krijgen. Gelukkig zijn daar ook genoeg oplossingen voor.
Meer info

Help jij mee de leeuw beschermen?

Ben jij gek op leeuwen en wil je ze graag beschermen? Word dan Ranger! Want samen komen we op voor de natuur én wilde en bedreigde dieren, zoals de reuzenpanda, de tijger én de leeuw.

Ja, ik wil Ranger worden