dieren

De pinguïn

Verspreid over de wereld leven wel er 18 soorten pinguïns. 
Een pinguïn is een vogel die niet kan vliegen. Zijn vleugels dienen als flippers. Een pinguïn kan goed zwemmen en duiken. 

We zetten 3 soorten in het zonnetje…of in de kou.

Duik mee met de keizerspinguïns

Chris Johnson / WWF-Aus

Heeft een pinguin knieen?

Goeie vraag, Filippa! Als je naar zijn skelet kijkt, kun je het antwoord zien.

Vincent Munier

VERSIERMANIEREN VAN DIEREN

Een kaartje sturen op Valentijnsdag doen dieren zoals de pinguïn niet. Zij hebben zo hun eigen manieren om indruk te maken op een ander!

Waterdicht duikpak

In water krijg jij het snel koud en in ijswater al helemaal. Maar pinguïns niet. Ze hebben een dikke laag vet onder hun huid. En hun vettige verenpak is zo dicht dat hun huid nooit nat wordt. Pinguïns hebben wel een probleem als ze nieuwe veren krijgen. Dat gebeurt elk jaar en duurt een paar weken. Dan moeten ze uit het water blijven en kunnen ze dus niet eten. Langzaam drukken de nieuwe veren de oude weg. In die tijd zien pinguïns er slonzig uit en staan ze ongelukkig te wachten tot het voorbij is. Maar daarna zitten ze weer strak in het pak

Bekijk ook deze dieren

Ola Jennersten / WWF-Sweden

Bruine beer

De beren in de video wonen in Alaska. Maar in Europa leven ook bruine beren. Deze beer is zonder twijfel het sterkste dier van Europa!
Meer info
Wynand van Poortvliet

Papegaaiduiker

De papegaaiduiker is een bijzondere vogel, hij lijkt wel een beetje op een pinguïn.
Meer info
Mariëlle van Uitert / WWF

Spot de Big 5 in Nederland

Je hoeft niet naar het buitenland om grote, stoere dieren te zien. Ook in Nederland loopt er genoeg wild rond. Onze bossen-expert Merijn vertelt je welke 5 dieren je echt moet spotten in Nederland.
Meer info
Kyle Levine

Dieren op reis

Als het vakantie is, ga jij misschien wel naar de camping of een dagje weg. Sommige dieren gaan ook op reis. Niet met de auto of het vliegtuig, maar op eigen poten en vleugels. Ga je met ze mee?
Meer info

Alles over de bij

Hij is geel met bruin en maakt heerlijke honing. Wat weet jij nog meer van dit bijzondere beestje?
Meer info
naturepl / Anup Shah / WWF

Alles over de leeuw

De leeuw heeft geen natuurlijke vijanden, maar toch zijn er steeds minder leeuwen. Gelukkig kunnen we de leeuw goed beschermen. Help jij mee?
Meer info