dieren

De pinguïn

Verspreid over de wereld leven wel er 18 soorten pinguïns. 
Een pinguïn is een vogel die niet kan vliegen. Zijn vleugels dienen als flippers. Een pinguïn kan goed zwemmen en duiken. 

We zetten 3 soorten in het zonnetje…of in de kou.

Duik mee met de keizerspinguïns

Chris Johnson / WWF-Aus

Heeft een pinguin knieen?

Goeie vraag, Filippa! Als je naar zijn skelet kijkt, kun je het antwoord zien.

Vincent Munier

VERSIERMANIEREN VAN DIEREN

Een kaartje sturen op Valentijnsdag doen dieren zoals de pinguïn niet. Zij hebben zo hun eigen manieren om indruk te maken op een ander!

Waterdicht duikpak

In water krijg jij het snel koud en in ijswater al helemaal. Maar pinguïns niet. Ze hebben een dikke laag vet onder hun huid. En hun vettige verenpak is zo dicht dat hun huid nooit nat wordt. Pinguïns hebben wel een probleem als ze nieuwe veren krijgen. Dat gebeurt elk jaar en duurt een paar weken. Dan moeten ze uit het water blijven en kunnen ze dus niet eten. Langzaam drukken de nieuwe veren de oude weg. In die tijd zien pinguïns er slonzig uit en staan ze ongelukkig te wachten tot het voorbij is. Maar daarna zitten ze weer strak in het pak

Bekijk ook deze dieren

Alles over de ijsvogel

Misschien heb je deze vogel al eens als een pijl voorbij zien vliegen. Deze prachtige, blauw-oranje vogel wordt de ijsvogel genoemd.
Meer info
©Freepik / XZokzathai

Hoe vinden trekvogels de weg?

Vogels hebben geen kaart en geen tomtom. Toch vinden ze de weg, zelfs naar een land waar ze nog nooit geweest zijn. Hoe doen ze dat?
Meer info
Tomas Hulik

Alles over de lynx

Dit is de grootste katachtige van Europa! De prachtige lynx!
Meer info
Ola Jennersten / WWF-Sweden

Bruine beer

De beren in de video wonen in Alaska. Maar in Europa leven ook bruine beren. Deze beer is zonder twijfel het sterkste dier van Europa!
Meer info
Wynand van Poortvliet

Papegaaiduiker

De papegaaiduiker is een bijzondere vogel, hij lijkt wel een beetje op een pinguïn.
Meer info
Mariëlle van Uitert / WWF

Spot de Big Five in Nederland

Je hoeft niet naar het buitenland om grote, stoere dieren te zien. Ook in Nederland loopt er genoeg wild rond. Onze bossen-expert Merijn vertelt je welke 5 dieren je echt moet spotten in Nederland.
Meer info