Koala

Hulp voor de koala's SOS Koala

Het gaat niet goed met de koala in Australië. Daarom komt WWF met een plan. Binnen 30 jaar moet het aantal koala's in Oost-Australië verdubbeld zijn!

Verdrietig nieuws voor de koala. Tijdens de bosbranden in Australië eerder dit jaar, zijn er meer dan 60.000 koala’s overleden of gewond geraakt. Dat blijkt uit een onderzoek van het WWF. Maar er is ook goed nieuws: WWF komt met een plan om het aantal buideldieren in Oost-Australië binnen 30 jaar te verdubbelen.

Julie Fletcher / WWF Australië

Veel slachtoffers

Weet je nog dat er begin dit jaar een record aantal bosbranden was in Australië? Veel dieren in Australië hadden het door de branden erg zwaar, waaronder de koala. De buideldieren overleden in de vlammen, waren door het vuur gewond geraakt, droogden uit of ze hadden rook ingeademd. Ook waren sommige koala’s door de bosbranden hun leefomgeving kwijtgeraakt. En de koala’s die een nieuw leefgebied zochten, kwamen in het niet-verbrande bos sneller vijanden tegen.

Goed plan

Voordat de bosbranden in Australië uitbraken, ging het al niet zo goed met de koala. Daarom start de directeur van het WWF in Australië met een herstelplan dat in het Nederlands ‘Koala’s voor altijd’ heet. Tijdens dit programma worden er door drones boomzaden verspreid, die veilige leefomgevingen voor koala’s maken. Ook worden eigenaren van land in Australië aangemoedigd om veilige koala-plekken in te richten.

Australische dieren herstellen weer

De branden in Australië zijn inmiddels allemaal gedoofd. Maar hoe gaat het nu met de koala's en andere dieren? Lees onze update
Meer info

Dagboek van Darren Grover

Parkranger Darren Grover van WWF Australië helpt koala's die gewond zijn geraakt door bosbranden. Lees hier zijn dagboek
Meer info

Luca verzamelt lege flessen

Luca en zijn vrienden zagen in de klas de vreselijke beelden van de branden in Australië. Ze vinden het zo zielig wat de dieren overkomt dat ze een actie zijn gestart. Ze besloten lege flessen in te zamelen voor Australië. 
Meer info